Ακιντζί προς… χάνους: Ακόμη μια προσπάθεια με ένα ισορροπημένο πακέτο!

Η τουρκική πλευρά έχει αφήσει ανοικτή την πόρτα του διαλόγου στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι «μπορεί να γίνει ακόμη μια προσπάθεια με ένα ισορροπημένο πακέτο που θα επικεντρώνεται σε ένα αποτέλεσμα και στη λύση, με την προϋπόθεση ότι στην ε/κ πλευρά θα υπάρχει σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σε σεμινάριο για την πολιτική και την οικονομία που διοργάνωσε το παράρτημα του τεχνολογικού πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει αναζήτηση άλλων επιλογών, αλλά εάν δεν υπάρξει λύση – πρόσθεσε – η «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα συνεχιστεί.

Αναφερόμενος σε όλη τη διαδικασία των συνομιλιών στην Ελβετία, ο κ. Ακιντζί είπε ότι είχε γίνει αποδεκτό πως το Κραν Μοντανά θα ήταν η «τελευταία στάση» και υποστήριξε πως εκεί όλοι γνωρίζουν πως η τουρκική και η τ/κ πλευρά συμπεριφέρθηκαν μέσα σε λογικά πλαίσια, ωστόσο δεν έπραξε το ίδιο η ε/κ πλευρά, αλλά και πάλι η τ/κ πλευρά δεν έκλεισε την πόρτα του διαλόγου.

«Όσο υπάρχει το πρόβλημα θα συνεχισθεί η αναζήτηση λύσης. Μπορεί να αναπτυχθούν διαφορετικές προοπτικές λύσης ωστόσο ό,τι γίνεται θα γίνει μέσω διαπραγματεύσεων. Ακόμα και αν υπάρξει διαχωρισμός, αυτό θα γίνει συζητώντας, συμφωνώντας. Εμείς δεν κλείνουμε την πόρτα του διαλόγου, αλλά αυτό το διάστημα είναι φανερό ότι δεν θα γίνουν συνομιλίες».

Όσον αφορά το τι θα γίνει μετά, ο Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα συνεχιστούν διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους.

Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να επιλύσουν εσωτερικά προβλήματα και να ενδυναμώσουν την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος λέγοντας ότι «τα βήματα που πρέπει να κάνουμε στο δικό μας σπίτι δεν πρέπει να τα αναβάλλουμε για μια άλλη άνοιξη».

ΚΥΠΕ

One thought on “Ακιντζί προς… χάνους: Ακόμη μια προσπάθεια με ένα ισορροπημένο πακέτο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.