Θέμα στη Βουλή των Κοινοτήτων τα αμπελοπούλια 

Σε σειρά γραπτών ερωτήσεων από Βρετανούς βουλευτές [την φιλότουρκη Catherine West] για την παγίδευση αμπελοπουλιών στην περιοχή των βρετανικών βάσεων απάντησε ο Υφυπουργός Άμυνας της βρετανικής κυβέρνησης Μαρκ Λάνκαστερ.

Όπως σημείωσε, η αντιμετώπιση της παράνομης πρακτικής αποτελεί «μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες» της Διοίκησης των βρετανικών βάσεων.

«Η αστυνομία των περιοχών των κυρίαρχων βάσεων χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να στοχεύσει τα άτομα που εμπλέκονται στην παγίδευση πτηνών. Πέρυσι η Διοίκηση των βάσεων δίωξε ποινικά 78 άτομα», ανέφερε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτή Μισέλ Ντόνελαν.

Συμπλήρωσε ότι η Διοίκηση των βάσεων προέβη πέρυσι συνολικά σε 39 μεγάλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης διχτυών, επιχειρήσεις που θα συνεχιστούν και με τη χρήση drones.

Ο κ. Λάνκαστερ αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επιβολή προστίμων σε 14 λαθροθήρες από το δικαστήριο των βάσεων στη Δεκέλεια και ποινών φυλάκισης με αναστολή σε έξι από αυτούς.

Σε πρόσθετες ερωτήσεις από τις βουλευτές Ντέιντρε Μπροκ και Μάντλιν Μουν, ο Υφυπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι λαμβάνονται μέτρα και για τον περιορισμό των ακακιών που χρησιμοποιούνται από τους λαθροθήρες – είτε με την υλοτόμησή τους είτε με τη διάλυση σωληνώσεων άρδευσής τους.

ΚΥΠΕ

2 thoughts on “Θέμα στη Βουλή των Κοινοτήτων τα αμπελοπούλια 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.