Ρόδος: Ταξιδιωτικοί πράκτορες αντιδρούν με τη διακοπή γάμων στη Λίνδο

Αντίθετοι με την απόφαση του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος απαγόρευσε την τέλεση πολιτικών γάμων στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Παύλου στην Λίνδο μετά την φωτογραφία των Βρετανών, είναι ξένοι τουριστικοί πράκτορες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, οι εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών εταιριών (όπως η ΤUI) ζητούν καθημερινά εξηγήσεις σχετικά με την νέα απόφαση του Μητροπολίτη, καθώς οι ίδιοι κάθε χρόνο διοργανώνουν μεγάλο αριθμό εκδρομών γι΄αυτό τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας, Γιώργος Ελευθερίου ανέφερε πως  «Μόνον για το 2018 έχουμε προγραμματισμένους περίπου 500 πολιτικούς γάμους από διάφορες χώρες τους οποίους διοργανώνουν μεγάλοι Τουρ Οπερέιτορς ενώ υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και το 2020! Μετά την διάσταση που έλαβε η φωτογραφία με το ζευγάρι των νεονύμφων σε ερωτικές περιπτύξεις, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ζήτησα από τον Μητροπολίτη της Ρόδου να παρέμβει διότι θεώρησα ότι ήταν απρέπεια για το μοναστήρι. Από εδώ πέρασε ο Απόστολος Παύλος και είναι ιστορικό σημείο για όλο το χριστιανισμό –και όχι μόνον. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ζευγάρια νεονύμφων να πηγαίνουν έξω από μία εκκλησία και να βγάζουν φωτογραφίες σε τέτοιες περιπτύξεις».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Λίνδου μίλησε και για το πρόβλημα που υπάρχει στον τουρισμό: «Όλος ο τουριστικός κόσμος έχει αναστατωθεί. Γι αυτό συγκάλεσα λαϊκή συνέλευση για την Πέμπτη, στις 12.30 στην Λίνδο (στο πρώην Δημαρχείο) όπου έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Ρόδου, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και άλλοι φορείς και τους Τουρ Οπερέιτορς για να θέσουμε το ζήτημα και να το συζητήσουμε διεξοδικά».

Matthew and Carly Lunn posted the photo to social media, where it has since gone viral

Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το ζευγάρι των Βρετανών προκάλεσε αναστάτωση στο νησί με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους ακόμη και πριν από τον γάμο και την φωτογραφία με το στοματικό σεξ.

Στη «Δημοκρατική» μίλησε και ο ξενοδόχος και διοικητικό μέλος του ΕΒΕΔ, κ. Νίκος Γερονικόλας, ο οποίος δήλωσε πως «η απόφαση του Δεσπότη είναι ορθή. Καλώς έπραξε και προχώρησε στην απαγόρευση, θέλοντας να στηρίξει τη θέση της Εκκλησίας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι η απόφαση αυτή, έχει άμεση επιρροή σε όλο το φάσμα της τοπικής οικονομίας και κυρίως στον Τουρισμό.

Καταβάλλονται συντονισμένες ενέργειες για να προσελκύσουμε την τέλεση γάμων στο νησί και η Λίνδος είναι φυσικά, το σημείο κατατεθέν γι’ αυτό. Θα χάσουμε άμεσα τους πελάτες που θα επιλέξουν την Σαντορίνη ως κύριο ανταγωνιστή μας. Θα μπορούσε να επιβληθεί ένα είδος “προστίμου” στο…άτακτο ζευγάρι, που ισχύει σε άλλες χώρες».

Πάντως, να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Daily Mail, εκατοντάδες Βρετανοί αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τους γάμους τους στην Ρόδο για το επόμενο έτος μετά την απαγόρευση στον Ναό του Αγίου Παύλου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Στα δικαστήρια οι νιόπαντροι που έκαναν στοματικό sex έξω από εκκλησάκι στη Ρόδο

Βρετανοί θα κινηθούν νομικά κατά των νιόπαντρων που με τη ροζ πόζα τους προκάλεσαν την απαγόρευση γάμων στον Αγιο Παύλο της Ρόδου.

Πριν τους κρίνει ο Θεός, όπως όλα δείχνουν, θα τους κρίνει η Δικαιοσύνη. Ο λόγος για το νιόπαντρο ζευγάρι Βρετανών οι οποίοι στο όνομα της πιο πρωτότυπης γαμήλιας φωτογραφίας αψήφησαν τον σεβασμό που επιβαλλόταν στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Ρόδο, κοντά στο οποίο και προσποιήθηκαν στοματικό σεξ. 

Συγκεκριμένα, στην επίμαχη φωτογραφία που έγινε viral η Κάρλι εμφανίζεται γονατισμένη μπροστά στον σύζυγο της, ενώ αυτός υψώνει τα χέρια του σε γροθιές με το παντελόνι του κατεβασμένο στους αστραγάλους του. Μετά την απαγόρευση από τις τοπικές Αρχές της Λίνδου και τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο τέλεσης πολιτικών γάμων στο μοναστήρι εξαιτίας της «βεβήλωσης» του μοναστηριού από τη φωτογραφία προσομοίωσης στοματικού σεξ της Κάρλι Λαν και του Μάθιου, ζευγάρια Βρετανών που είχαν σχεδιάσει τον γάμο τους στο ίδιο εκκλησάκι σκέφτονται να κινηθούν νομικά εναντίον τους.

«Θα πάω να ζητήσω τη γνώμη δικηγόρου για να δω αν μπορώ να κινηθώ εναντίον τους. Είναι αποβράσματα» δηλώνει χαρακτηριστικά στη MailOnline ο 32χρονος Ντάνιελ Γκέινορ, που σχεδίαζε να παντρευτεί στο ίδιο εκκλησάκι αλλά τώρα δεν μπορεί λόγω της απαγόρευσης.

Πανικόβλητη

Η 33χρονη Σούζαν Σαρπλς δε, η οποία είχε κανονίσει τον γάμο της κόστους 40.000 λιρών (45.000 ευρώ) στο ίδιο παρεκκλήσι για τον Μάιο, δηλώνει επίσης πανικόβλητη. Την ίδια ώρα, αν και δηλώνουν μεταμέλεια, η Κάρλι και ο Μάθιου τονίζουν ότι θεωρούν την απαγόρευση γάμων συνολικά ως «υπερβολική» κίνηση και «τρέλα».

«Απλά προσποιούμασταν και κάναμε πλάκα. Οι Ελληνες αντέδρασαν απολύτως υπερβολικά. Δεν πιστεύουμε ότι κάναμε κάτι λάθος, αλλά το μετανιώνουμε και ευχόμαστε να μην είχαμε μπει στον κόπο. Η απαγόρευση είναι παράνοια. Μας έχει προκαλέσει διαφόρων ειδών μπελάδες» δηλώνει ο 27χρονος Μάθιου, που δουλεύει σε εταιρία διάλυσης αυτοκινήτων.

One thought on “Ρόδος: Ταξιδιωτικοί πράκτορες αντιδρούν με τη διακοπή γάμων στη Λίνδο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.