Γιατί η γοητευτική ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη έγινε μοναχή στην Κένυα;

Η γνωστή ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη ορκίστηκε και επίσημα μοναχή. Εδώ και αρκετό καιρό  ζει στην Κένυα και τον Αύγουστο χειροτονήθηκε. Πλέον η Ναταλία είναι η μοναχή Φεβρωνία και όπως είπε ο ιερέας της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Μάρκου Αθανάσιος Αμαντίβα η Ναταλία είναι χαρούμενη και ήρεμη με τη νέα της ζωή….

Πριν λίγες μέρες ο πνευματικός της ηθοποιού πατήρ Απόστολος πήγε μετά από μακροχρόνια απουσία στην Κρήτη και ενημέρωσε για τη νέα ζωή της Ναταλίας Λιονάκη καθώς και το γεγονός της χειροτόνησής της.

Με λευκό χιτώνα, χαμηλωμένο κεφάλι και λυμένα τα μακριά μαλλιά της, η γυναίκα που παρουσιάστηκε παραμονή Δεκαπενταύγουστου στη διαδικασία της μοναχικής κουράς, εκάρη μοναχή με το όνομα Φεβρωνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα. Είναι η ίδια γυναίκα που το ευρύ κοινό γνώρισε ως Ναταλία Λιονάκη, την όμορφη ανερχόμενη ηθοποιό που εγκατέλειψε την καριέρα της για να βρει τη γαλήνη στο σπίτι του Θεού.

«Είναι σαν να ανοίγει μέσα σου ένα παράθυρο και να μπαίνει το φως. Η απόφασή μου είναι συνειδητή. Συναισθάνεσαι τι είναι αυτό που σε καλεί και απλώς ξυπνάς μια μέρα και το εξωτερικεύεις. Από μικρή είχα κλίση στον Θεό. Εδώ έχω βρει τη γαλήνη και την ηρεμία. Εδώ προσεύχομαι για μένα και για όλο τον κόσμο. Έχω βρει το σπίτι μου στο σπίτι του Θεού», μου είχε εξομολογηθεί όταν τη συνάντησα στο απομακρυσμένο μοναστήρι της Κρήτης, στο οποίο έκανε τα πρώτα της βήματα στον μοναχισμό. Όμορφη όπως πάντα, αρκετά αδυνατισμένη και γαλήνια, τα φωτεινά πράσινα μάτια της καθρέφτιζαν την εσωτερική της αλήθεια.

Τίποτα δεν φαινόταν ικανό να σπείρει και το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας στην οριστική της απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού. Το μόνο της άγχος ήταν αν θα κατάφερνε αυτή, μια κοινή θνητή, να φανεί αντάξια της υψηλής αποστολής της, να υπηρετήσει πιστά τον νέο της ρόλο, έναν ρόλο που ουδεμία σχέση είχε με εκείνους που συνεχώς αναλάμβανε στην κοσμική ζωή της, όταν ως ηθοποιός συμμετείχε σε δημοφιλή σίριαλ όπως τα «Ζωή ξανά», «Βέρα στο δεξί», «Η ώρα η καλή» και «Φιλοδοξίες».

Όπως θα δεις η Ναταλία και πλέον αδελφή Φεβρωνία δεν έχει ακόμα φορέσει τα ράσα της μοναχής αφού οι φωτογραφίες είναι πριν γίνει η τελετή της “μοναχικής κουράς”.

Το γεμάτο φωτογένεια πρόσωπό της, η όμορφη φρέσκια παρουσία της και το φυσικό, αβίαστο παίξιμό της, όσο και αν έθεταν όλες τις προδιαγραφές για μια υποσχόμενη καριέρα, ήταν ένας ασήμαντος, ανούσιος εξοπλισμός για το πνευματικό ταξίδι που θα πάταγε το restart στη ζωή της. Οι συνάδελφοί της ηθοποιοί και οι φίλοι της αιφνιδιάστηκαν από την απόφασή της, ενώ η μητέρα της σοκαρίστηκε και προσπαθούσε να βρει όσους την επηρέασαν και ίσως να θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αγνή ψυχή της. Έτσι, τουλάχιστον, πίστευε, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι η στροφή της κόρης της έγινε από δική της εσωτερική παρόρμηση και ανάγκη.

Πριν χειροτονηθεί η Ναταλία έζησε για αρκετό καιρό με τις υπόλοιπες μοναχές και ο επίσκοπος Athanasios Amadiva έχει δημοσιεύσει στη σελίδα της “ORTHODOX CHURCH DIOCESE OF KISUMU AND WESTERN KENYA” φωτογραφίες της από επισκέψεις σε μοναστήρια αλλά και σε υπό ανέγερση ορθόδοξες εκκλησίες.

Πηγή: newreport

>>> Η πανέμορφη ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη χειροτονήθηκε σε αδελφή Φεβρωνία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.