Επαφές Νικόλα Παπαδόπουλου στις Βρυξέλλες

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης στην προ-συνεδρίαση των ηγετών των κρατών και κυβερνήσεων αλλά και των πολιτικών ηγετών που ανήκουν στην οικογένεια του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών.

Στην κεκλεισμένη των θυρών συνεδρίαση που προετοιμάζει τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμμετείχαν οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας (Πάολο Τζεντιλόνι), της Πορτογαλίας (Αντόνιο Κόστα), της Μάλτας (Ιωσήφ Μουσκάτ) και της Σουηδίας (Στεφάν Λόφβεν). Στη σύνοδο συμμετείχαν: η Επίτροπος και Υψηλή Αντιπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θέματα Ασφάλειας & Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μοργκερίνι, ο Επίτροπος Ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς, και ο αρχηγός των Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζήτησε κρίσιμα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής με επίκεντρο το Brexit, την εξέλιξη της μόνιμης ενισχυμένης συνεργασίας σε θέματα άμυνας, την ψηφιακή Ευρώπη και το μέλλον των Εύρω-Τουρκικών σχέσεων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.