Και ο Τομ Τζόουνς λέει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης -«Συμβαίνουν και στους άνδρες»

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι φαινόμενο διαδεδομένο και στη μουσική βιομηχανία, είπε ο διάσημος τραγουδιστής Τομ Τζόουνς αποκαλύπτοντας ότι έπεσε κι ο ίδιος θύμα στα πρώτα βήματα της μεγάλης καριέρας του.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC στον απόηχο του «σκανδάλου Γουάινσταϊν», ο 77χρονος Ουαλός τραγουδιστής, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες μουσικές φωνές, είπε ότι η σεξουαλική κακοποίηση δεν περιορίζεται μόνον στο Χόλυγουντ, ούτε μόνον στις γυναίκες, αλλά ότι κι οι άνδρες μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο εκείνων που ζητούν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να προωθήσουν τα νεαρά αστέρια.

Tom Jones – “It’s Not Unusual” on The Ed Sullivan Show

Κάτι τέτοιο συνέβη και στον ίδιο όταν ξεκινούσε την καριέρα του, όπως είπε.

«Τέτοια πράγματα συνέβαιναν πάντοτε και στη μουσική βιομηχανία. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταγγείλει ότι τους ζήτησαν να κάνουν διάφορα προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαια με δισκογραφικές εταιρείες».

Ερωτηθείς αν βίωσε κι ο ίδιος κάτι τέτοιο ο Σερ Τομ απάντησε: «Ναι, στην αρχή, ναι…. Έγιναν κάποια τέτοια. Αλλά το αποφεύγεις. Απλώς σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό που επιχειρούν στις γυναίκες το κάνουν και σε άντρες».

Ο Τομ Τζόουνς είπε ότι η εμπειρία αυτή τον έκανε να νιώσει «απαίσια».

«Δεν ήταν κάτι κακό. Απλώς κάποιος προσπάθησε να… Έγινε μια ερώτηση κι εγώ είπα “όχι, ευχαριστώ”…. Συμβαίνουν διάφορα στη βιομηχανία του θεάματος και μερικές φορές συγκαλύπτονται και μετά έρχονται στο φως και βγαίνουν κι άλλοι άνθρωποι να μιλήσουν ανοικτά – είναι σαν να βγάζεις το φελλό από το μπουκάλι. Βγαίνουν στη φόρα πράγματα που θα έπρεπε να είχαν αποκαλυφθεί πριν από χρόνια, ποιος ξέρει. Αλλά έτσι είναι στη σόουμπιζ, είσαι στο προσκήνιο και πρέπει να δέχεσαι τα καλά μαζί με τα στραβά. Αλλά η δικαιοσύνη θα λάμψει κάποια στιγμή. Αν έκανες κάτι κακό, πρέπει να πληρώσεις, ή να αποδείξεις ότι δεν έκανες τίποτε κακό.»

Ο Τζόουνς δεν αποκάλυψε στη συνέντευξη ποιο ήταν το πρόσωπο που τον παρενόχλησε σεξουαλικά, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αποκαλύψεις για ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος του στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Tom Jones, Britain’s leading male ‘pop’ singer tries his hand a mowing the lawn in the garden of his home at Shepperton, England on Jan. 25, 1967, with the gold lawnmower presented to him by the Valor Company on the occasion of the sale of over one million copies of his recording “The Green, Green, Grass of Home.” Ο Τομ Τζόουνς στην αυλή του σπιτιού του το 1967

Πριν από οκτώ χρόνια ο πρώην μπασίστας του Τζόουνς, Βέρνον Χόπκινς, περιέγραψε ένα περιστατικό με τον μουσικό παραγωγό Tζόι Μικ, που αυτοκτόνησε το 1967, αφού προηγουμένως σκότωσε τη σπιτονοικοκυρά του.

«Είχαμε μια πρόβα μια μέρα και μπήκε μέσα ουρλιάζοντας ο Μικ ότι τα κάναμε όλα λάθος. Ξαφνικά τράβηξε ένα πιστόλι και πυροβόλησε – Μπαμ! Τιναχτήκαμε όλοι έντρομοι φωνάζοντας “τι κάνεις, Τζο;” Αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν ένα πιστόλι αφέτη με άσφαιρα πυρά.»

Ο Χόπκινς θυμήθηκε κι ένα άλλο περιστατικό όπου ο Μικ παρενόχλησε σεξουαλικά τον Τζόουνς.

«Κάποια στιγμή προσπάθησε να χουφτώσει τον Τομ…. Θυμάμαι που φόρτωνα τον εξοπλισμό στο φορτηγάκι έξω απ’ το σπίτι του Τζο κι ο Τομ κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες και ούρλιαζε «Μου άγγιξε τον πισινό! Αυτός ο μπάσταρδος με χούφτωσε στον πισινό!»

Tom Jones Delilah Live Performance Diamond Jubilee Concert

One thought on “Και ο Τομ Τζόουνς λέει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης -«Συμβαίνουν και στους άνδρες»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.