Πετιμέζι: το δώρο της ιστορίας μας με την μεγάλη θρεπτική αξία!

Πόσοι στα αλήθεια γνωρίζουν ότι μία κουταλιά πετιμέζι ισοδυναμεί με ένα τσαμπί σταφύλι; Όλοι γνωρίζουν την διατροφική αξία του σταφυλιού και την ευεργετική του δράση για την υγεία μας.

Το πετιμέζι όμως, αυτό το δώρο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας από την αρχαιότητα, τείνει να εξαφανιστεί από την καθημερινή μας διατροφή.

Και όμως, εάν γνωρίζαμε πόσο καλό κάνει και πόσο νόστιμο είναι θα το είχαμε εντάξει στην καθημερινότητά μας. Αντί άλλων χημικών παρασκευασμάτων που μόνο βλαβερές συνέπειες προκαλούν.

Το πετιμέζι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου, περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών που θεωρούνται ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας. Έχει ανάλογη διατροφική αξία με αυτή του σταφυλιού, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης, αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β6, καλίου, μαγνησίου, μαγγανίου ασβεστίου αλλά και σιδήρου. Είναι ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από αναιμία.

Σύμφωνα με μελέτες η χορήγηση πετιμεζιού σε βρέφη απέτρεψε την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας. Τέλος, το πετιμέζι αποτελεί τροφή με ισχυρή αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης του.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.