Στέλιος Χατζηιωάννου.: Το κούρεμα και η έδρα των επιχειρήσεών του

Του Νέστορα Βασιλείου 

Τις προθέσεις του ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών διευκρινίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Σίγμα ο επιχειρηματίας Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου. 

Τέλος στη φημολογία που τον ήθελε να σκέφτεται την υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία της Δημοκρατίας έβαλε σε συνέντευξή του στο Σίγμα ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου. Όπως ανέφερε σκοπός του είναι να συνεχίσει «να επενδύει στην ειρήνη» και μόνο αυτό. Τα τελευταία εννέα χρόνια έχει κάνει δωρεές που ξεπερνούν τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ σε δικοινοτικές ομάδες θεωρώντας ότι μέσω της συνεργασίας των ανθρώπων αυξάνονται οι πιθανότητες για την ειρήνη.

Σήμερα θα βραβεύσει 75 [τουρκικές και φιλοτουρκικές] δικοινοτικές ομάδες με έπαθλο 10 χιλιάδες ευρώ σε κάθε μια, [αρκεί να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Foreign Office] 

Όσον αφορά την Κυπριακή οικονομία ο Σερ Στέλιος ανέφερε ότι, θεωρεί ότι η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας έχει βελτιωθεί και αυτό όπως λέγει αποτυπώνεται και στη δραστική μείωση των γευμάτων που παραχωρεί δωρεάν σε άτομα και οικογένειες που δυσκολεύονται οικονομικά. Στο ερώτημα κατά πόσο θα επέλεγε την Κύπρο ως βάση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, απαντά ότι είναι πολίτης του κόσμου ο οποίος δεν έχει μία βάση αλλά πολλές. Παρά ταύτα, λέγει, θέλει να κρατήσει επαφές με την Κύπρο.

Σχετικά με το κούρεμα καταθέσεων του 2013, και ερωτηθής κατα πόσων επλήγη από αυτό, απάντησς οτι δεν επλήγη από το κούρεμα του 2013 γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν τυχερός και πραγματιστής.

>>> ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Γενίτσαροι κατέβασαν ελληνικές σημαίες – Σήκωσαν πανί για «Επανενωμένη Κύπρο»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.