Σχέδιο Πυθία: Ρώσικο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το σχέδιο των Αμερικανών για την δολοφονία του Κ. Καραμανλή

Στη δημοσιότητα πτυχές που είχαν κρατηθεί έως τώρα κρυφές – Στελέχη της ΕΥΠ µιλούν για έναν µεγάλο «πατριώτη», που προσέφερε πολλά στις ελληνικές µυστικές και αστυνοµικές υπηρεσίες!

Στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το επιχειρησιακό σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με πτυχές που είχαν κρατηθεί έως τώρα κρυφές και αφορούν και τον ρόλο του μυστικού απεσταλμένου«Θεόδωρου Συν.», του «φύλακα άγγελου» του Κ.Καραμανλή με στελέχη της ΕΥΠ να µιλούν για έναν µεγάλο «πατριώτη», που προσέφερε πολλά στις ελληνικές µυστικές και αστυνοµικές υπηρεσίες.

Από τη δικογραφία καταδεικνύεται ότι ο «Θέοδωρος Συν» και πιθανότητα η «ομάδα εργασίας του» είχαν αναλάβει σχέδιο προστασίας του Κ.Καραμανλή διαλύοντας «τρομοκρατικές οργανώσεις» που είχαν συστήσει οι Αμερικανοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πληροφορίες που έδωσε και αφορούσαν «µυστική βάση των Αµερικανών» στη Βάρκιζα.

Ο ίδιος άνθρωπος τους είχε προαναγγείλει την επίθεση που πραγµατοποίησε στις 12 Μαΐου 2009 ο «Επαναστατικός Αγώνας», πληροφορίες για τη γιάφκα της «Συνωµοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που εντοπίστηκε τον Σεπτέµβριο του 2009 στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι. Μια ανακάλυψη που αποτέλεσε τη βάση εξάρθρωσης της οργάνωσης µε τους δεκάδες πυρήνες την επόµενη τριετία… Και πολλά άλλα.

Η CIA κατά κύριο λόγο, η ισραηλινή Μossad και η βρετανική MI6 φωτογραφίζονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ως ενεχόμενες στο σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008, που από μία τυχαία εμπλοκή δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί.

Το πόρισμα που αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατία» προέρχεται από τη συνένωση δύο δικογραφιών, αυτή των υποκλοπών και της διαρροής εγγράφων της ΕΥΠ προς μη δικαιούμενα πρόσωπα και με πιθανή κατάληξη υπηρεσίες τρίτης χώρας.

Και για μεν την υπόθεση των υποκλοπών και της διαρροής των εγγράφων της ΕΥΠ με το υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών:

• Με τις βαριές κατηγορίες της κατασκοπείας και της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, ο ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA William Basil που οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του μισού υπουργικού συμβουλίου.

• Με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης.

• Με τις κατηγορίες της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ, η Αγγελική Πατελάκη και ο Θόδωρος Σπατιώτης διότι «παρέδιδαν έγγραφα»στον Καρχιμάκη, τα «ωραία εκείνα χαρτιά» όπως τα αποκαλούσε.

Οι Ρώσοι και η εμπλοκή

Μια ομάδα Ρώσων, 19 άτομα της υπηρεσίας ασφαλείας FSB είχαν έρθει στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2008, για να διασφαλίσουν το απόρρητο των συνομιλιών Καραμανλή – Πούτιν και του Προέδρου της Βουλγαρίας Παρβάνοφ, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής». Ο ίδιος πληροφοριοδότης (αξιωματούχος της FSBf) έδωσε στην ΕΥΠ τις παρακάτω πληροφορίες, όπως περιέχονται στο βούλευμα:

«…Κατά την ακολουθούμενη διαδρομή για τη μετακίνηση του Ελληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής μέχρι το Γραφείο του στην Αθήνα, εντοπίστηκε όχημα, τύπου VAN μάρκας Toyota Hiace χρώματος μπεζ, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακρίβωσε η ανωτέρω ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας, και το οποίο εκινείτο συνεχώς, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης, κατά μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο, και στο οποίο επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Ελληνα Πρωθυπουργού χαρακτηρίσθηκε από την προαναφερόμενη ομάδα επαγγελματική και εντεινόμενη ήδη από τις αρχές του μηνός Απριλίου του έτους 2008. Από την ανωτέρω ομάδα εκτιμήθηκε ότι, τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, επικοινωνούσαν τηλεφωνικώς με άλλους συνεργάτες τους. Το ανωτέρω όχημα εντοπίσθηκε και επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λ.π. στοιχεία. Ομοίως στο ίδιο σημείο (στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του έτους 2008, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακριβώθηκε από την ανωτέρω Ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας.

Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, κατεγράφησαν ως τέτοια σημεία, επίσης, τα εξής:

(α) η περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής,

(β) η περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και

(γ) η περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής σημείο, εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο έτους 1995 ή 1996, το οποίο έφερε Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην περιοχή αυτή εντοπίσθηκε επίσης, και το όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στην περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και στην περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής εντοπίσθηκαν, επίσης, τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN.

Επίσης, στην περιοχή Χολαργού, στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων. –

Από την έρευνα της ομάδας «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.», ως προς τους επιβάτες των ανωτέρω οχημάτων, προέκυψε ότι στο VAN μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων, τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN μάρκας FORD TRANSIT τρείς (3) άνδρες και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW δύο (2) γυναίκες. Η ανωτέρω ομάδα «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, πέραν των προαναφερθέντων ατόμων, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Ελληνα Πρωθυπουργού, λειτουργούσαν, συγχρόνως, ομάδες υποστήριξης και καταγραφής, σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης ανερχόταν σε είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία δεν ανήκαν στον Αντιεξουσιαστικό χώρο. Από τηλεφωνική δε υποκλοπή, διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων, πραγματοποιούταν μέσω κινητών τηλεφώνων.

Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (περί τις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νεαρής ηλικίας), οι οποίοι, όπως εκτιμήθηκε, ήταν Ευρωπαίοι υπήκοοι. Σε χρόνο, ο οποίος δεν προορίζεται επακριβώς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ την 20ή και την 25η Απριλίου 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες, έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διαρκείας 30 δευτερολέπτων της ώρας (30 sec), μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της «F.S.B.» και ατόμων των προαναφερομένων ομάδων παρακολούθησης, λόγω ακριβώς του εντοπισμού του οχήματος τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ.

Τα άτομα του κλιμακίου της «ομάδας εργασίας της F.S.B.», τα οποία συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου «Χώρου» ήταν δύο (2), άοπλα γυμνασμένα και μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, διέφυγαν, δε, από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, η οποία δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, εγκαταλείποντας το προαναφερόμενο όχημα στον χώρο της εμπλοκής.

Εντός του οχήματος αυτού ευρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του ο Ελληνας Πρωθυπουργός (από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής έως το Γραφείο του στην Αθήνα), τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και χάρτες, στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι, οι οποίοι αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του «CARREFOUR», καθώς και το κατάστημα των «GOODY’S» επί της οδού Κηφισιάς, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική οδό. Επί πλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στον χάρτη της περιοχής Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.

Επίσης, εντοπίστηκαν κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα τηλεχειριστήριο, τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες) και σκηνές…»

«Θεόδωρος Συν.»: Ο «φύλακας άγγελος» του Κ.Καραμανλή

Ο 60χρονος χρηµατιστής Θεόδωρος Συν., από τη Θεσσαλονίκη, µε «υψηλές γνωριµίες» στη Ρωσία, αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων, είναι ο άνθρωπος-κλειδί στο σχέδιο «Πυθία» για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραµανλή. Είναι ο πληροφοριοδότης µε τον κωδικό «Θ.Σ. 13», που εµφανίζεται στο δικαστικό βούλευµα αλλά και στην εισαγγελική πρόταση του κ. ∆ηµήτρη Φούκα να γνωρίζει όλη τη µυστική επιχείρηση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, το 2009.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που φέρεται να γνώριζε λεπτοµέρειες για µία επίθεση του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα το 2007 στην Αργυρούπολη, αλλά και λεπτοµέρειες για τη «γιάφκα» της «Συνωµοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», µε στελέχη της ΕΥΠ να µιλούν για έναν µεγάλο «πατριώτη», που προσέφερε πολλά στις ελληνικές µυστικές και αστυνοµικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η δικαστική έρευνα ζήτησε από την ΕΥΠ τον µυστικό φάκελο του συγκεκριµένου πληροφοριοδότη, αυτός κρατήθηκε σαν «επτασφράγιστο µυστικό».

Οµως προκαλεί ερωτήµατα ότι την ίδια περίοδο είχαν εµφανιστεί και άλλοι επιχειρηµατίες σε… µυστικούς ρόλους σε χώρες του πρώην ανατολικού µπλοκ, να δραστηριοποιούνται στα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, αλλά και να δηµιουργούν εικονικές εταιρείες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, για να προωθήσουν τα µυστικά σχέδια της ΕΥΠ.

Πρόκειται λοιπόν για τη µεγάλη δικαστική έρευνα σχετικά µε τη ζοφερή περίοδο 2003-2009, που περιλάµβανε το σκάνδαλο των υποκλοπών του 2004, µε τα 14 καρτοκινητά-σκιές, διάφορα ύποπτα ελληνοτουρκικά επεισόδια στο Αιγαίο, ορισµένες… περίεργες τροµοκρατικές επιθέσεις την περίοδο 2007-2009, αλλά και την περιβόητη απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού, το 2009.

Ο ΣΚΟΠΟΣ

Το σχέδιο αυτό λοιπόν για την εξόντωση του Κώστα Καραµανλή είχε σκοπό (όπως σηµειώνει η πρόταση του κ. Φούκα) «τη διακοπή της πολιτικής και οικονοµικής προσέγγισης της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας και της Ρωσικής Οµοσπονδίας, που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται µε τη σύναψη διµερών και πολυµερών συµφωνιών σε σειρά θεµάτων. Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο κρατών στον ενεργειακό τοµέα ενισχύθηκε από τη σύναψη των συµφωνιών για την κατασκευή αφ’ ενός του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αφ’ ετέρου του αγωγού φυσικού αερίου Southstream, µέσω του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς τη ∆υτική Ευρώπη. Αµφότερα τα έργα είχαν ιδιαίτερη σηµασία για την ελληνική οικονοµία, λόγω της επίδρασής τους στο ΑΕΠ της χώρας, τόσο κατά τη φάση της κατασκευής όσο και της λειτουργίας, της δηµιουργίας θέσεων εργασίας και της είσπραξης τελών διελεύσεως από τον δεύτερο αγωγό».

Σε αυτό το σηµείο λοιπόν εµφανίζεται ο µυστηριώδης πληροφοριοδότης, που βάζει στο σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Καραµανλή τις ρωσικές µυστικές υπηρεσίες FSB, τον διάδοχο δηλαδή της περιβόητης KGΒ, όπου είχε θητεύσει και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιµίρ Πούτιν.

Οπως αναφέρει λοιπόν ο έµπειρος δικαστικός λειτουργός ∆ηµήτρης Φούκας, «σύµφωνα µε το υπάρχον στη δικογραφία πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, µε αριθµό 213/5-2-2009, ενδείξεις ύπαρξης τέτοιου σχεδίου αποτελούσαν τα αναφερόµενα σε αυτό ως περιστατικά πολιτικής και οικονοµικής αποσταθεροποίησης της χώρας, ως επίσης και οι σχετικές µε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία από συνεργάτη/πληροφοριοδότη, µε φερόµενη αρχική πηγή αξιωµατούχο της ρωσικής υπηρεσίας FSB.

Σύµφωνα µε τις καταθέσεις των µαρτύρων αλλά και τις πληροφορίες που συλλέξαµε, ο ως άνω πληροφοριοδότης, στον οποίο είχε δοθεί η κωδική ονοµασία Θ.Σ. 13, είχε χορηγήσει στην υπηρεσία και για άλλα ζητήµατα πληροφορίες, οι οποίες είχαν θεωρηθεί γενικά αξιόπιστες.

Σχετικά εξετάστηκαν οι µάρτυρες Ιωάννης Κ., Σεραφείµ Τσ. και Γεώργιος Κων. Αναζητήθηκαν έγγραφα, µεταξύ των οποίων και ο τηρούµενος στο αρχείο της ΕΥΠ φάκελος για τον ως άνω πληροφοριοδότη, ο οποίος δεν µας χορηγήθηκε».

O δεύτερος είναι δραστήριος υποδιοικητής της ΕΥΠ (πολιτικό προσωπικό), γενικής αποδοχής, µε σηµαντικές έρευνες για θέµατα τροµοκρατίας, εθνικά, αλλά και για την υπόθεση των υποκλοπών του 2004, όταν είχε βρει σηµαντικά στοιχεία για τον χώρο στον Πειραιά από όπου είχαν αγοραστεί τα 14 καρτοκινητά-σκιές από τον γνωστό Ελληνοαµερικανό πράκτορα της CIA, William Basil (εµφανιζόταν µε τα ψευδώνυµα «Μάρκος» και «Πέτρος»), µε καταγωγή από την Κάρπαθο και πολλές γνωριµίες στην ελληνική Αντιτροµοκρατική Υπηρεσία.

Είχε πληροφορίες για τροµοκρατικά χτυπήµατα

Στελέχη της ΕΥΠ µιλούν για διασταυρωµένες πληροφορίες, αφού ο ίδιος άνθρωπος τους είχε προαναγγείλει την επίθεση που πραγµατοποίησε στις 12 Μαΐου 2009 ο «Επαναστατικός Αγώνας» -στην πρώτη φάση της δράσης του σε υποκατάστηµα της Eurobank στη Λεωφόρο Βουλιαγµένης. Σε εκείνη την επίθεση, τα µέλη της οργάνωσης ήλθαν τετ-α-τετ µε δύο αστυνοµικούς της ∆ΙΑΣ, για τους οποίους αναφέρθηκε ότι ήταν… συµπτωµατικά εκεί.

Ακόµη, ο περιώνυµος Θ.Σ. 13 φαίνεται να είχε γνωστοποιήσει στην ΕΥΠ και ορισµένες πληροφορίες για τη γιάφκα της «Συνωµοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που εντοπίστηκε τον Σεπτέµβριο του 2009 στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι. Μια ανακάλυψη που αποτέλεσε τη βάση εξάρθρωσης της οργάνωσης µε τους δεκάδες πυρήνες την επόµενη τριετία…

Σηµειώνεται ότι εκείνη την περίοδο είχε γραφτεί πως ο εντοπισµός του διαµερίσµατος των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι έγινε «ύστερα από παρακολούθηση άλλου διαµερίσµατος στου Γκύζη, αλλά και ενός βασικού υπόπτου που το επισκέφθηκε, αναχωρώντας από νησί του Σαρωνικού».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ενα άλλο σηµείο της εισαγγελικής πρότασης του ∆. Φούκα δηµιουργεί νέο κύκλο ερωτηµάτων σχετικά µε τη δράση της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση» (σ.σ. την ίδια περίοδο το 2009), που συνδέθηκε πάλι µε το σχέδιο «Πυθία» για την εξόντωση του Κ. Καραµανλή. Ο κ. Φούκας σηµειώνει ότι δεν µπόρεσε να βρει αποδεικτικά στοιχεία, όµως όλα όσα σηµειώνει παρουσιάζουν σηµαντικό ενδιαφέρον.

Οπως αναφέρει ο γνωστός εισαγγελέας, «η οργάνωση “Λαϊκή Θέληση” ανέλαβε το 2009 την ευθύνη για την ενεργοποίηση εκρηκτικών µηχανισµών µε τη χρήση τηλεχειρισµού στο ∆ικαστικό Μέγαρο Λάρισας, στο κτίριο της ΚΕ∆ στη συµβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας µε την οδό Κόνιαρη, στην Αθήνα, και στα γραφεία της εταιρείας Profit, στην Αθήνα.

Η πρώτη των ως άνω ενεργειών έγινε σε χρόνο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004, δηµιουργώντας εύλογο ζήτηµα σχετικά µε τις συνθήκες ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή τους και καθιστώντας για πολλούς λόγους αναγκαία την παραλαβή του συστήµατος C4I. Η δεύτερη των ενεργειών σηµειώθηκε σε σηµείο του δροµολογίου που χρησιµοποιούσε η ποµπή ασφαλείας του τότε πρωθυπουργού, η δε τρίτη ενέργεια στρεφόταν σε βάρος εταιρείας που είχε εµπλακεί στην προµήθεια του συστήµατος C4I. Από την ανάκριση δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει σαφώς σύνδεση των τριών αυτών ενεργειών µε την κύρια υπόθεση».

Τέλος, στη δικογραφία υπάρχει ένα άλλο σηµείο για τις πληροφορίες που έδωσε ο Ελληνας χρηµατιστής µε… τους Ρώσους φίλους και το οποίο αφορά τη «µυστική βάση των Αµερικανών» στη Βάρκιζα.

Οπως σηµειώνει ο κ. Φούκας, «µεταξύ των πληροφοριών που είχαν περιέλθει στην ΕΥΠ από τον προαναφερθέντα πληροφοριοδότη το θέρος του 2009 ήταν και αυτή που αφορούσε την εγκατάσταση και λειτουργία συστήµατος ασύρµατων επικοινωνιών σε συγκεκριµένη τοποθεσία στην περιοχή της Βάρκιζας. Πραγµατοποιήθηκε εξωτερικός οπτικός έλεγχος στην τοποθεσία που ανέφεραν οι πληροφορίες µε τη συµµετοχή εκπροσώπου της Α∆ΑΕ»

Σύµφωνα µε πληροφορίες, δικαστικοί λειτουργοί µε στελέχη της Α∆ΑΕ (Αρχή ∆ιασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών) εντόπισαν τη συγκεκριµένη κατοικία, κοντά στην οδό Απόλλωνος, στη Βάρκιζα.

Οµως δεν υπήρξε έλεγχος στους ενοίκους της πολυκατοικίας, ώστε να συγκεντρωθούν περαιτέρω στοιχεία για τους Αµερικανούς ενοικιαστές και για το ποιοι ακριβώς ήταν οι στόχοι τους…

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

Αποκάλυψη – ΣΟΚ για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Αυτοί ήταν οι «εκτελεστές»! 

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα – για πρώτη φορά – συγκλονιστικά στοιχεία για το σχέδιο εξόντωσης του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού – «Οι δολοφόνοι είχαν συμμάχους σε Στρατό, Πολιτική και σε άλλες εξουσίες»

Ένα άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το σχέδιο «Πυθία», με το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται ότι απέβλεπαν το 2009 στη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού και πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, πρόβαλλε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Massive Spy Conspiracy unravels in Greece involving the CIA

https://youtu.be/sxBf1e8ImcY

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ρωσικού κρατικού καναλιού την Κυριακή (15/10/2017), ενώ δημοσιεύτηκε και στο YouTube με αγγλικούς υπότιτλους. Αναφέρει πως το 2009 η ρωσική Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (FSB) είχε αποκαλύψει συνομιλία μεταξύ πρακτόρων της CIA, που ήθελε την εξόντωση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα, πάντα, με το ντοκιμαντέρ, «το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει από ποιες χώρες προήλθαν. Αλλά είναι γνωστό ότι είχαν συμμάχους μεταξύ των Ελλήνων, σε στρατό, αρχές και βουλευτές. Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη, καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη. Φαίνεται ότι ετοίμαζαν τη δολοφονία του».

Με βάση τα όσα αναφέρουν οι ερευνητές – επιμελητές του συγκεκριμένου βίντεο, στη συνωμοσία σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού συμμετείχαν τουλάχιστον επτά διαφορετικές ομάδες τρομοκρατών. Από αυτές, οι τρεις είχαν ειδίκευση σε κλοπές και απαγωγές πλούσιων επιχειρηματιών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γνώριζαν καλά πώς να προκαλούν ταραχές και χάος στους δρόμους.

Οι ίδιοι δεν διστάζουν, εξάλλου, να παρομοιάσουν το σχέδιο δολοφονία του Κώστα Καραμανλή με πολιτικό θρίλερ, το οποίο θυμίζει μυθιστορήματα γνωστών συγγραφέων, όπως του John Le Carre ή του Ίαν Φλέμινγκ.

Ο «φίλος Πούτιν» και οι ενεργειακές συμφωνίες

Στο βίντεο γίνεται μνεία στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε αποκαλέσει «φίλο του», ενώ γίνεται ειδική αναφορά στα ενεργειακά, και τις συμφωνίες Αθήνας – Μόσχας για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το ντοκιμαντέρ: «Για τους Έλληνες, και τα δύο έργα ήταν πράγματι επικερδή. Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, ορισμένες δυνάμεις στην Ελλάδα και πέραν αυτής θα ξεκινούσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για να διαταράξουν τα έργα. Από την τυπική κατάσταση αποσταθεροποίησης στη χώρα μέχρι την αλλαγή της πολιτικής πορείας, και την εκκαθάριση του κύριου στόχου. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο. Αυτό το σενάριο έγινε διάσημο και φιλοξενήθηκε σε πολλά ελληνικά άρθρα των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια τους κομμάτια πληροφοριών. Τώρα όμως είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την εικόνα, και να φτιάξουμε  μαζί αυτό το περίπλοκο παζλ. Αν θέλουμε να πιστέψουμε το τι έχει δημοσιευτεί, το σχέδιο ονομάστηκε Πυθία-1».

Οι δημιουργοί της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι απαρχές του σχεδίου «Πυθία – 1» καθώς και η δράση των τρομοκρατικών ομάδων – ιδίως εκείνων που προκαλούσαν ταραχές στους δρόμους – εντοπίζονται ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2008, αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Ένα περίεργο περιστατικό στη Νέα Μάκρη…»

Σημαντική είναι και η αναφορά των δημιουργών του ντοκιμαντέρ – βίντεο αναφορικά με το πώς οι Ρώσοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνωμότες. 

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, οι εισβολείς δεν κατάφεραν αρκετά ώστε να δολοφονήσουν τον Πρωθυπουργό. Εντούτοις, τον παρακολουθούσαν όμως προσεκτικά. Σε αυτό το πολύ μυστικό έγγραφο περιγράφεται ένα επεισόδιο, όταν οι Ρώσοι συναντήθηκαν με τους συνωμότες πρόσωπο με πρόσωπο. Υποτίθεται ότι το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2008, γύρω από τη Νέα Μάκρη της Αττικής, μετά από μια εκκένωση στο δρόμο προς τη Μονή του Αγίου Εφραίμ. Υποστηρίζεται πως οι κινήσεις των φρουρών του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ρώσων κατασκόπων καταγράφονταν από ένα παράξενο μίνι βαν. Τα άτομα που ήταν μέσα σε αυτό κατάφεραν και έφυγαν μετά το συμβάν με μοτοποδήλατα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Μέσα στο μίνι βαν οι Αρχές βρήκαν ένα οπλοστάσιο στο οποίο περιλαμβάνονταν εκρηκτικά, τουφέκια Kalashnikov, συστήματα επικοινωνίας, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, λεπτομερείς χάρτες με τη διαδρομή του πρωθυπουργού και πληροφορίες για τους σωματοφύλακες του».

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

The CIA Plan to assassinate Greek PM Karamanlis for ties to Russia – Exclusive Report

“However, the intruders didn’t quite make it to murdering the PM. They did, however, keep a close eye on him.”

“In that very secret document an episode is described, when Russian spies met with the conspirators face-to-face.”

Last Monday the main Russian TV news channel, Vesti, ran a sensational investigative piece on the main evening news alleging that back in 2009 Russian Intelligence uncovered a plot by the CIA to remove then prime minister Kostas Karmamanlis from office, and assassinate him if necessary, for his support of Russia, in particular the South Stream gas pipeline to Europe.

Part of the plot involved orchestrating street violence by infiltrating political parties – color revolution tactics.

The story could be straight out of an episode from ‘Homeland’ – here is the full transcript to the segment. The video is captioned in English:

“A Conspiracy in Athens – a political thriller, a sensation, a plot worthy of John Le Carre or Ian Fleming.

A story, almost missed by the media. But the story is fascinating, with unexpected plot twists.

It’s definitely a detective story, but the detective isn’t from Hollywood, or Britain, or even Scandinavia.

This story has been taking place in Greece.

The news about the US secret services tapping our phones and following numerous political leaders, even if they are leaders of a country or a government, doesn’t surprise anyone anymore.

Let’s remember Angela Merkel and the plans for removal. It was supposed to be a physical removal, on the territory of EU.

You don’t come across it very often. This is already a new chapter.

This story begins in 2008, or maybe even before that. The Prime Minister of Greece is Kostas Karamanlis. 

He’s right-wing, conservative, New Democracy member. Like all the other Greek PMs, he faces many difficulties in economics, and with the tireless opposition.

Karamanlis takes the reform course, fights unemployment.

In his foreign policy, he tries to get closer to Russia, in several key directions at once. From increasing trade volumes, to purchasing arms. 

Karamanlis called Vladimir Putin his friend, and Moscow was his strategic partner. But the main energy – Karamanlis supported Greece’s participation in the Burgas–Alexandroupoli pipeline, and the South Stream. This was a gas pipeline to deliver Russian oil and gas to Southern and Central Europe.  For the Greeks, both projects were supposed to be lucrative.

Agreements between the governments were signed. Kostas Karamanlis couldn’t have known that because of these meetings and negotiations, not deals, certain forces in Greece and beyond would start an intricate plan to disrupt the projects. 

From the standard destabilization situation in the country to the change of the political course, and liquidating the main goal. This means Karamanlis himself. 

This became famous from numerous Greek press articles. Journalists got their hands on bits and pieces of information.

And now, it’s possible to try to put together the whole picture, to put this elaborate puzzle together.  If we are to believe what’s been published, the plan was called Pythia-1. 

Pythia, as we know from ancient Greek history, was a High Priestess Oracle, whom the rulers listened to before making important decisions.

This plan was to be executed by some foreign agents, deployed in Greece. Nobody knows what countries they came from. But it’s a known fact that they had allies among the GreeksThis includes the Army, authorities, and deputies. 

This was a well-prepared, well-organized group, which had been following the Greek leader. It looks like they were preparing his assassination. But how did the Greeks learn about it?  If you believe the Greek press, they learned it from the Russians. The Greek National Intelligence Service received a tip from the FSB (the successor organization to the KGB). 

Based on this data, a top-secret document is created. In spite of being classified, it gets to the press and becomes the base for publications, but also for a court case investigation.

But how did the FSB learn about the conspiracy against Karamanlis?

The media materials state that the Russian special services got interested in this story after certain foreign agents’ attempts to tap the phones of Kostas Karamanlis, of Georgi Parvanov, the former Bulgarian President, and of Vladimir Putin. 

In these conversations, they spoke about gas pipelines, and oil and gas supplies.

In the West, someone really didn’t want the Burgas-Alexandroupoli and the South Stream projects to be realized. 

It’s hard to believe, but putting an entire country into chaos is still a great option. 

To figure out the scale of the conspiracy and to determine its members, and to prevent it from happening, the FSB sent an investigative group to Greece. 

We remind you, all of this comes from the Greek special forces classified information that got into the press. 

Intel services have determined, that in Greece, within the anti-government conspiracy, at least 7 terrorist groups were involved. 

Out of them, 3 specialized in theft and kidnapping. They robbed and kidnapped large-scale businessmen.

All this was done to create the atmosphere of chaos and fear on the streets and in business. That’s what destabilization means.

Four more groups were responsible for organizing street chaos. 2008 was the year of constant confrontations in Greek towns. Between the police and various protesters.

The chaos supposedly started after the policemen killed a teenager.

Protests were full of students and angry civilians.

There were also people who simply enjoyed such movements.

Among them were these people with black masks. Extreme left wing militants-anarchists. Nobody knows who they are.

It’s another question who controls them. Especially considering the fact that foreign intruders made matters worse in the streets.

Mass chaos in Athens and other cities, as well as the increase in economic and social tension really weakened the positions of the Karamanlis government. 

However, the intruders didn’t quite make it to murdering the PM. They did, however, keep a close eye on him. 

In that very secret document an episode is described, when Russian spies met with the conspirators face-to-face. 

It supposedly happened in April 2008, around Nea Makri in Attica, after a hold up on the road to the St. Ephraim Monastery. 

Supposedly the attention of PM guards and the Russian spies was caught by a strange minivan. 

People inside of it left after the incident on a moped without license plates. 

Inside the minivan, they found an arsenal of weapons, including explosives, Kalashnikov rifles, communication tools, night vision equipment, detailed maps with the PM’s itinerary, and detailed information on his bodyguards. 

Who knows what would’ve happened to Karamanlis and the entire Greece, if it weren’t for the incident by the stop light. Weapons and maps were taken as evidence. 

The Attorney General’s office began an investigation. And after several years, the case made it to court.

All conspiracy members’ names are kept in secret. All in the investigation’s interests.

We only know a few names. William Basil, a former CIA agent. 

He’s lived and worked in Greece since the mid 1990s. He’s considered the best in monitoring and phone-tapping. 

A warrant for his arrest was issued in 2015. But Basil had time to run. 

It’s a known fact, that tapping Karamanlis was done from the phones he personally bought. 

He also used SIM cards, registered in Athens under the US Embassy. 

Former Greek Parliamentary, Michalis Karchimakis [pictured right], is accused of treason and divulgence of state secrets. 

He was in the PASOK party. He was an ally of George Papandreou. He is Karamanlis’ political enemy, a socialist. 

Among other accused parties are two former Greek special services agents. 

They are also accused of treason and divulgence of state secrets about National Security.

Considering the leaked data from the Intel services to the press, which mentioned about 20 political figures, we know that these 4 people are just the tip of the iceberg. 

Kostas Karamanlis is alive, but he had to retire. 

He lost the snap elections in October 2009. He was forced to run by the non-stopping street protests and an overall tense atmosphere.

Eventually, Greece slowly exited the Burgas-Alexandroupoli pipeline and the South Stream pipeline. They decided not to buy Russian military equipment. 

Even though their relationship with Russia is still warm, stable, and good, but the PMs, who replaced Karamanlis, didn’t speak of a strategic partnership.

Let’s remember the correspondence between US diplomats from WikiLeaks.

Kostas Karamanlis’ foreign political course made them very unhappy for a long time. 

They made a lot of efforts to start digging under him. 

However, this wasn’t only about his relationship with Russia, but a whole series of topics, troubling for the US – Greeks not recognizing Kosovo, vetoing Macedonia to enter NATO, because of the name of the country, the Cyprus dispute. 

The US tone is very irritated and arrogant. What’s happening? Greece is going into a strategic partnership with Russia? We’re confused!

Anyway, the mystery novel continues. 

The investigation of the Pythia-1 conspiracy is taken by Greeks seriously.

There will probably be new details and new suspects.

We’ll keep you posted.”

Massive Spy Conspiracy in Greece Involving Russia and the CIA

End of transcript.

>>> ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ: Κλείστε τώρα την “Πυθία”

One thought on “Σχέδιο Πυθία: Ρώσικο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το σχέδιο των Αμερικανών για την δολοφονία του Κ. Καραμανλή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.