Με καυστικές και γεμάτο ειρωνεία ανακοινώσεις απαντά η αντιπολίτευση στις δηλώσεις Σόιμπλε για Αναστασιάδη

Οι αναφορές του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βολ. Σόιμπλε σε συνένετευξη του, στο πρόσωπο του Προέδρου Αναστασιάδη όπου και έμπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου για τη στάση του στο Eurogroup που αφορούσε το πρόγραμμα σωτηρίας της Κύπρου, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από την κυπριακή αντιπολίτευση.

Μαλάς: Σόιμπλε, ηθικός αυτουργός, Αναστασιάδης, εκτελεστής.

Ως δίδυμο που συνεργάστηκε για να επιτύχει τον ίδιο σκοπό παρουσιάζει το επιτελείο Μαλά τους Σοιμπλε και Αναστασιάδη αφού ένας ήταν ο ηθικός αυτουργός και ό άλλος ο εκτελεστής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου.

«Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εκ των εμπνευστών  και ηθικών αυτουργών του κουρέματος . Επόμενο λοιπόν είναι να επαινεί τον άξιο εκτελεστή Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος  υλοποίησε σχεδιασμούς που κατάφεραν καίριο πλήγμα στην Κυπριακή Οικονομία».

Σόιμπλε, ηθικός αυτουργός. Αναστασιάδης, εκτελεστής.

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εκ των εμπνευστών και ηθικών αυτουργών του κουρέματος. Επόμενο λοιπόν είναι να επαινεί τον άξιο εκτελεστή Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος υλοποίησε σχεδιασμούς που κατάφεραν καίριο πλήγμα στην Κυπριακή Οικονομία.

Οικολόγοι: Ο καλύτερος μαθητής του Σόιμπλε ο Αναστασιάδης

«Τα δημόσια συγχαρητήρια που δέχτηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τον Β. Σόιμπλε, είναι το επισφράγισμα της πίστης του ΠτΔ στις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας που επεβλήθησαν στον κυπριακό λαό», αναφέρει σε ανακοίνση του το Κίνημα Οικολόγων.

«Η “εξυγίανση” του τραπεζικού τομέα, που από κοινού υλοποίησαν Ε.Ε. και κυβέρνηση Αναστασιάδη άφησε πίσω της χιλιάδες ανθρώπους, να χάνουν τους κόπους μιας ζωής. Έναντι της απομείωσης των καταθέσεών τους, οι άνθρωποι αυτοί ως και σήμερα το μόνο που λαμβάνουν είναι αόριστες υποσχέσεις και εμπαιγμό από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που πρόσφατα αναφέρθηκε σε παρερμηνεία των λεγομένων του για αποκατάστασή τους.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι ο Προέδρος Αναστασιάδης δεν κατάφερε να πείσει το Eurogroup για τον απλούστατο λόγο ότι πήγε εντελώς απροετοίμαστος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως όσοι ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή του τόπου και τον τρόπο της εκ των υστέρων διαχείρισής της, αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».

«Αιδώς Αργείοι» απαντά ο Β. Παπαδόπουλος 

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτοί που οδήγησαν με πράξεις και παραλείψεις την κυπριακή οικονομία προ της χρεοκοπίας, ανάγκασαν τον κυπριακό λαό να ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη μετά την τουρκική εισβολή, δηλαδή το ΑΚΕΛ και ο Υπουργός του κ. Χριστόφια, Σταύρος Μαλάς, αλλά και αυτοί που βοήθησαν στην εκλογή ΑΚΕΛ-Χριστόφια στην εξουσία, όπως το Κίνημα Οικολόγων και ο κ. Περδίκης, θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη επειδή ο κ. Σόιμπλε είπε το αυτονόητο που βλέπει όλος ο κόσμος διεθνώς», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Ότι δηλαδή», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος, « η Κύπρος, με τον Νίκο Αναστασιάδη στο πηδάλιο κατάφερε να γλυτώσει τη βέβαιη χρεοκοπία της οικονομίας και το υπό κατάρρευση τραπεζικό σύστημα που παρέδωσε η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ – Χριστόφια. Ότι κατάφερε να εξέλθει του μνημονίου γρηγορότερα από ό,τι προγραμματιζόταν, και συνάμα κατάφερε να επιστρέψει, αντίθετα με όλες τις προβλέψεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3,5%».

«Aντί να χαίρονται όταν γίνονται εγκωμιαστικά σχόλια διεθνώς για τη σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, στεναχωριούνται διότι αυτό δεν εξυπηρετεί τις προεκλογικές τους σκοπιμότητες. Αιδώς Αργείοι θα έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, ή απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του, όπως λέει η κυπριακή λαϊκή θυμοσοφία», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

One thought on “Με καυστικές και γεμάτο ειρωνεία ανακοινώσεις απαντά η αντιπολίτευση στις δηλώσεις Σόιμπλε για Αναστασιάδη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.