Στην Κύπρο νοικιάζουν τα φέρετρα €100 και τα επιστρέφουν μετά την ταφή!

 

Το κόστος μια κηδείας, είναι και στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα αρκετά υψηλό, για κάποιους σχεδόν δυσβάσταχτο. Για ορισμένους, λοιπόν, η ενοικίαση φερέτρου αποτελεί μία καλή λύση για να μπορέσουν να αποχαιρετήσουν με αξιοπρέπεια τους αγαπημένους τους. Και όπως φαίνεται, στην Κύπρο αυτό συμβαίνει ήδη σε αρκετές περιοχές, όπως γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ όσοι δεν έχουν οικονομική ευχέρεια «νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου €100 και όταν θάψουν τον αγαπημένο τους επιστρέφουν το φέρετρο στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είναι συνήθως ένα άτυπο «γραφείο κηδειών».

Η πράξη έχει μάλιστα περιβληθεί με θρησκευτικότητα, αφού στους συγγενείς λέγεται υπό μορφή παρηγοριάς ή και στην προσπάθεια να πειστούν να νοικιάσουν φέρετρο, ότι και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη, αν και η ίδια αυτή η ιστορία του σεντονιού με το οποίο περιτύλιξαν τον Χριστό μετά την αποκαθήλωσή του είναι αμφιλεγόμενη, τουλάχιστον ως προς την αυθεντικότητα της αγίας σινδόνης».

Στην Κύπρο η αγορά φέρετρου κοστίζει από 300 έως 3.000 ενώ σε αυτά τα έξοδα έρχονται φυσικά να προστεθούν και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την κηδεία.

Πάντως, όπως γράφει η εφημερίδα, «η ενοικίαση φερέτρων δεν πέρασε απαρατήρητη τουλάχιστον από ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, οι οποίοι βλέπουν μέχρι και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Από πλευράς τους όσοι αναλαμβάνουν κηδείες και προσφέρουν νοικιασμένα φέρετρα θεωρούν ότι προσφέρουν φτηνή λύση σε συγγενείς που δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα και μάλιστα για κάτι το οποίο αν αγοραστεί θα χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά».

One thought on “Στην Κύπρο νοικιάζουν τα φέρετρα €100 και τα επιστρέφουν μετά την ταφή!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.