Τ/κ η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του δημοτικού στο Ριζοκάρπασο

Πρόκειται για την πρώτη φορά που όντως άτομο τ/κ καταγωγής εκλέγεται στην προεδρία του συνδέσμου γονέων και κηδεμόνων…

Γυναίκα, και όχι άντρας, είναι η πρόεδρος του συνδέσμου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ριζοκαρπάσου και όχι του γυμνασίου όπως είχε γραφεί σε δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Χαβαντίς.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πρόκειται για την Τσιλέρ Σιάμπη, που έχει πάρει το επίθετο από τον Ελληνοκύπριο σύζυγό της, ο οποίος είναι από το Ριζοκάρπασο και έχουν μαζί ένα παιδί που φοιτά στο δημοτικό σχολείο του Ριζοκαρπάσου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για την πρώτη φορά που όντως άτομο τ/κ καταγωγής εκλέγεται στην προεδρία του συνδέσμου γονέων και κηδεμόνων. Σημειώνεται ότι η οικογένεια Σιάμπη ζει στο Ριζοκάρπασο. Ριζοκαρπασο

Ο «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου, Σουπχί Τζιοσκούν είπε ότι για τους ίδιους είναι μια κάτι φυσιολογικό στην εξέλιξη της καθημερινότητας, προσθέτοντας ότι στο Ριζοκάρπασο ζούνε (μαζί Τ/κ και Ε/κ) ήσυχα και δεν προσεγγίζουν τα γεγονότα με πολιτική χροιά αλλά αξιολογούν τους ανθρώπους. «Κάντε κι εσείς το ίδιο», προέτρεψε την εφημερίδα που ζήτησε και από πολιτικούς σχόλιο.

Η εκλογή ενός Τ/κ στον σύνδεσμο κηδεμόνων του ε/κ σχολείου Ριζοκαρπάσου δείχνει την ενότητα και την ανεκτικότητα της τοπικής κοινωνίας, δήλωσε στην Χαβαντίς ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν που επέκρινε τον «υπουργό εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου για την απόφαση επιβολής «δασμών» στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους. «Δεν έχει δικαίωμα να χαλά το επίπεδο γαλήνης που υπάρχει εκεί», πρόσθεσε.

Ο ανεξάρτητος «βουλευτής» Οντέρ Σενάρογλου ανέφερε επίσης στην Χαβαντίς ότι είναι ένα παράδειγμα της φιλίας και των σχέσεων που έχουν οι Τ/κ με τους Ε/κ που ζουν εδώ και χρόνια στον «βορρά».

ΚΥΠΕ

One thought on “Τ/κ η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του δημοτικού στο Ριζοκάρπασο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.