Το πονηρό σχέδιο του Αττίλα για νέα τετελεσμένα στην Κύπρο

Αιφνιδιαστικά και χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες οι κατοχικές δυνάμεις προχωρούν στην καταγραφή των κατοικιών και των υποστατικών σε Μαρωνίτικα χωριά. Ο Αττίλας προχωρεί όπως πληροφορούμαστε και στην ανανέωση του συστήματος ύδρευσης καθώς και σε άλλα κατασκευαστικά έργα.

Κάτοικοι των Μαρωνίτικων χωριών επικοινώνησαν με το “Σίγμα”, κρατώντας την ανωνυμία τους λέγοντας ότι οι κατοχικές δυνάμεις εργάζονται πυρετωδώς και ανεξέλεγκτα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Σκεύη Κουκουμά, δηλώνει γνώστης της κατάστασης και εγγράφει εκτάκτως το θέμα στην Βουλή.

Παράλληλα, η απόφαση δεν αποσκοπεί παρά στην πρόκληση νέων τετελεσμένων και δημιουργίας εντυπώσεων τονίζει ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.

Όπως διαφαίνεται στόχος των Τούρκων είναι η διαιώνιση του απαράδεκτου status quo που προκλήθηκε από την τουρκική εισβολή του 1974.

Η Ενέργεια των κατοχικών δυνάμεων εντάσσεται όπως εκτιμούν Μαρωνίτες στο πλαίσιο επιβολής της τουρκικής θέσης όπως εκφράστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μη επιστροφή των Μαρωνιτικών χωριών στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Στο μεταξύ για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια η Τ/κ, Τσιλέρ Σιαμπί, εξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου γονέων και κηδεμόνων στο ε/κ Δημοτικό Ριζοκαρπάσου, γράφει πρωτοσέλιδα η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς», σημειώνοντας ότι η Σιαμπί δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

One thought on “Το πονηρό σχέδιο του Αττίλα για νέα τετελεσμένα στην Κύπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.