Βρήκαν ελατήριο για την απόπειρα κατά Χατζησάββα

Από ανάκριση πέρασαν χθες αρκετά πρόσωπα της περιοχής της Αγίας Νάπας σε σχέση με την απόπειρα φόνου του 47χρονου Κυριάκου Χατζησάββα που συνέβη προχθές τα ξημερώματα.

Ο επίδοξος εκτελεστής του κατάφερε να του φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι από σχετικά κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα αυτός να δίνει τώρα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η Αστυνομία Αμμοχώστου κινείται σε διάφορα επίπεδα και μεταξύ άλλων εξετάζει επισταμένα μια εκδοχή που πιθανό να έφερε και τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Πληροφορίες που συγκέντρωσε η τοπική Αστυνομία, φέρουν τον Χατζησάββα το τελευταίο διάστημα να επιχειρούσε να επεκταθεί επαγγελματικά στους χώρους που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο το οποίο κατέληξε πρόσφατα στη φυλακή. Αυτό ίσως να μην άρεσε σε κάποιους γι’ αυτό και αποφάσισαν την εκτέλεσή του. 

Παράλληλα, ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου συγκεντρώνουν οπτικό υλικό από την περιοχή της πολυκατοικίας που διαμένει ο 47χρονος, για να φανεί κατά πόσον καταγράφηκαν οι κινήσεις του δράστη. Ωστόσο, από μια πρώτη επιθεώρηση φαίνεται πως δεν έχει καταγραφεί οτιδήποτε που να βοηθά τις έρευνες. Από τις εξετάσεις που διενεργούνται, δεν έχει εντοπιστεί ο κάλυκας από τη μια και μοναδική σφαίρα που έριξε ο δράστης.

Αυτή ήταν η δεύτερη δολοφονική απόπειρα που διενεργήθηκε σε βάρος του Χατζησάββα. Η πρώτη ήταν στις 21 Ιουνίου 2008 όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του την ώρα που αυτός βρισκόταν έξω από νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα και έπαιζε τάβλι. Από τους πυροβολισμούς, ο Χατζησάββας είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια, ενώ ο 54χρονος που ήταν μαζί του, τραυματίστηκε ελαφριά στο αριστερό χέρι. Για την υπόθεση προσήχθησαν σε δίκη δύο πρόσωπα τα οποία ωστόσο αθωώθηκαν από το Κακουργιοδικείο. Επίσης, πριν από αρκετό διάστημα, ο Χατζησάββας είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Για την απόπειρα φόνου ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, που επισκέφθηκε χθες την αστυνομική διεύθυνση Αμμοχώστου. Όπως ανέφερε, τα μέτρα που λαμβάνονται σίγουρα δεν μπορούν να είναι τέτοια, ώστε να ελέγχουν την κάθε γωνιά της περιοχής. Όταν αποφασίσει ένας να στήσει καρτέρι σε κάποιον άλλο για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι ζήτημα το οποίο μπορεί κάποιος να το προλάβει μέσα από οποιαδήποτε μέτρα, ανέφερε. Όσον αφορά τις έρευνες της Αστυνομίας για τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας, ο κ. Νικολάου συνέστησε υπομονή γιατί αξιολογούνται όλα τα στοιχεία που είναι στη διάθεση της Αστυνομίας, και η Αστυνομία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αξιολογώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, ούτως ώστε να καταλήξει στο πρόσωπο που επιτέλεσε τη συγκεκριμένη πράξη. Σε παρατήρηση ότι μετά τη διενέργεια του πενταπλού και του τετραπλού φόνου ακόμα και της προχθεσινής απόπειρας φόνου, φαίνεται ότι ο υπόκοσμος «έχει βάλει στο μάτι» την περιοχή της Αγίας Νάπας και ότι η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει τους ηθικούς αυτουργούς, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως «αδικάτε την ΑΔΕ Αμμοχώστου όταν λέτε ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια ο υπόκοσμος εστιάζει τις δραστηριότητες του στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».

Μιχάλης Χατζηβασίλης “Φ”

>>> Αγ. Νάπα: Απόπειρα φόνου Κ.Χατζησάββα με φόντο τον τετραπλό Καλοψιδιώτη

One thought on “Βρήκαν ελατήριο για την απόπειρα κατά Χατζησάββα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.