«Κακό παιδί» η Κύπρος και άρωμα ξεπλύματος λένε οι Βρετανοί

Στην αντεπίθεση εναντίον της Κύπρου περνά η Βρετανία, με αφορμή την υπόθεση που αφορά τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο Bill Browder.

Η Βρετανία μάλιστα, φαίνεται να εξετάζει μέτρα ενάντια στην Κύπρο σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Times, με την κατηγορία ότι η χώρα, έχει παραβιάσει τους κανόνες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες βοηθώντας όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, την Μόσχα με «πολιτικά ανταλλάγματα».

Ο Βρετανός Βουλευτής των Εργατικών έχει ζητήσει από τον Ian Austin, Οικονομικό Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών να θέσει εισήγηση όπως η Κύπρος χαρακτηριστεί ως χώρα «μη συμμορφούμενη» με τους κανόνες της ΕΕ σε ό,τι αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το ζήτημα σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκλείεται να τεθεί από τους Βρετανούς προς συζήτηση τον Δεκέμβριο, κατά την συνεδρία του Συμβουλίου Κατά της Διαφθοράς της ΕΕ.

Οι Times αναφέρουν ότι η Κύπρος βρίσκεται στο μικροσκόπιο Ρώσων ερευνητών προκειμένου να διαλευκανθούν οι ισχυρισμοί περί φοροδιαφυγής του Bill Browder.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δήλωσε στα κράτη μέλη ότι δεν θα βοηθήσουν τη Μόσχα στην εν λόγω υπόθεση, που αποτελεί σύμφωνα με τους Βρετανούς φοροδιαφυγή, με «άρωμα» απάτης.

Φρόσω Βιολάρη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.