ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ: Ο Κασουλίδης συνεννοήθηκε με τον Γερμανό αλλά όχι με τους Ελληνοκύπριους

Ο Ιω. Κασουλίδης συμφωνεί με το κατοχικό καθεστώς που καλεί τους Μαρωνίτες να επανεγκατασταθούν στα χωριά τους υπό τουρκική διοίκηση!

Γράφει ο Άριστος Μιχαηλίδης

Όταν λέμε ότι το μέλλον είναι υπό διαχείριση εντελώς στα κουτουρού, στα τυφλά, δεν είναι αυθαίρετο. Μας το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Είναι κουραστικό να τους παρακολουθείς πλέον…

Και δεν μιλώ μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για όλο το πολιτικό σύστημα, που κάθε φορά που θα δοκιμαστεί σε εκλογές, δοκιμάζει και τις αντοχές μας. Και κάθε φορά αποδεικνύουμε ότι έχουμε αντοχές, ανεξάντλητες, όπως έχουν και τα φημισμένα κυπριακά γαϊδούρια. Είναι άξιον απορίας, που δεν εξαντλείται ποτέ η υπομονή μας, να αντιδράσουμε κάπως. Να διαμαρτυρηθούμε με κάποιο τρόπο, να ζητήσουμε εξηγήσεις. Ακόμα κι εμείς οι γκρινιάρηδες των εφημερίδων, που ασκούμε μια κάποια κριτική, παρακολουθούμε στη συνέχεια τους διάφορους κολαούζους να μας βρίζουν, γιατί νομίζουν ότι θίγουμε την προσωπολατρία τους ή την κομματική τους πίστη και αδυνατούν να ξεχωρίσουν τον κομματισμό από τον πατριωτισμό. Με την καλή έννοια, μην παρεξηγηθούμε πάλι.

Λοιπόν, ιδού καινούργια περιπέτεια και πέστε μου αν ζούμε σε κράτος υπό απειλή εξαφάνισης, με άξιους ηγέτες, με ικανό πολιτικό προσωπικό για να διαχειριστεί το μέλλον του ή την επιβίωση του:

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Ράιμερ Μπέκε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Ευρωκοινοβουλίου έθεσε προς ψήφιση μια τροπολογία, που μας αφορούσε. Πρότεινε ενίσχυση του κονδυλίου προς τους Τουρκοκύπριους με στόχευση την ευημερία των Μαρωνιτών που επιθυμούν να επανεγκατασταθούν στα κατεχόμενα χωριά τους. Οι Ελληνοκύπριοι Ευρωβουλευτές, θεώρησαν ότι αυτή η στόχευση εξυπηρετεί το κατοχικό καθεστώς που επιχειρεί να διαχωρίσει τους Μαρωνίτες από τους Ελληνοκύπριους, και τους καλεί να εγκατασταθούν στα χωριά τους. Προπάντων, όταν τίθεται θέμα οικονομικής ενίσχυσης, καθότι τα σπίτια πολλών Μαρωνιτών (σε περιοχές τουρκικών στρατοπέδων) χρειάζονται πολλά χρήματα για να ξαναγίνουν κατοικήσιμα. Έτσι πρότειναν μια τροπολογία ώστε η ενίσχυση να αφορά γενικά όλους (Ε/κ και Μαρωνίτες) αφού όλοι ανήκουν στην ίδια κοινότητα. Ο Γερμανός επέμενε στη δική του τροπολογία κι έτσι ουδείς Ε/κ Ευρωβουλευτής ψήφισε υπέρ της.

Αυτό έγινε προχτές. Χτες το έγραψε ο Φιλελεύθερος και αίφνης εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, για να αποκαλύψει ότι η τροπολογία του Γερμανού Ευρωβουλευτή έγινε σε συνεννόηση μαζί του. «Σε συνεννόηση με εμένα έγινε η τροπολογία που υπέβαλε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Reimer Boge και αφορά την οικονομική ενίσχυση των Μαρωνιτών», είπε στη Νατάσα Ιωάννου, στο TV ONE. Μετά μάθαμε και το άλλο: Ότι τα στελέχη της κυπριακής Μόνιμης Αντιπροσωπείας έκαναν επαφές με τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου και τους παρότρυναν να ψηφίσουν την τροπολογία του Γερμανού και όχι αυτήν των Ε/κ Ευρωβουλευτών. Αυτή είναι η σοβαρότητα με την οποία γίνεται η διαχείριση όσων αφορούν την επιβίωσή μας. Η κυβέρνηση ή και ο κ. Κασουλίδης μόνος του, συνεννοήθηκε με τον Γερμανό Ευρωβουλευτή αλλά δεν μπορούσε να ενημερώσει και τους δικούς μας Ευρωβουλευτές ώστε να ενεργήσουν αναλόγως. Αυτοί ενεργούσαν επειδή σκέφτηκαν εκεί που βρήκαν μπροστά τους μια εξέλιξη που τους αφορούσε, ότι ήταν προσωπική η παρέμβαση του Γερμανού και προσπάθησαν να τη βελτιώσουν, χωρίς να γνωρίζουν όμως ότι αυτός είχε συνεννοηθεί με τον κ. Κασουλίδη. Είμαστε για κλάματα.

Επί της ουσίας, βέβαια, τίθενται ένα σωρό ζητήματα τα οποία φυσικά δεν αφορούν μόνο τον Γιαννάκη Κασουλίδη. Τι σημαίνει στην πράξη αυτή η διαχείριση; Ότι η κυβέρνηση προωθεί τον διαχωρισμό των μελών της ελληνοκυπριακής κοινότητας σε Ε/κ και Μαρωνίτες (είναι γνωστό ότι οι Μαρωνίτες από το 1960 επέλεξαν και συνεχίζουν να το επιλέγουν να ανήκουν στην Ε/κ κοινότητα) και συμφωνεί με το κατοχικό καθεστώς που καλεί τους Μαρωνίτες να επανεγκατασταθούν στα χωριά τους υπό τουρκική διοίκηση. Το ενθαρρύνει αυτό η κυβέρνηση, διότι λέει δεν θα αποτρέψει κανέναν που θέλει να πάει να ζήσει στο χωριό του. Κι αύριο που θα καλέσουν τους Βαρωσιώτες να πάνε υπό τουρκική διοίκηση; Έτσι θα το κλείσουμε το Κυπριακό. Κουτουρού.

Άριστος Μιχαηλίδης, “Φ”

One thought on “ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ: Ο Κασουλίδης συνεννοήθηκε με τον Γερμανό αλλά όχι με τους Ελληνοκύπριους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.