Ένας φιλόδοξος Τούρκος διπλωματικός, για το προξενείο της Θράκης

Αλλαγή φρουράς στο προξενείο Κομοτηνής όπως μας ενημερώνουν τα «Τουρκικά Νέα», καθώς στη θέση του Αλή Ριζά Ακιντζί του οποίου η θητεία λήγει, έρχεται ο έμπειρος σε θέματα Μέσης Ανατολής, Βαλκανίων και Ευρώπης, διπλωμάτης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Μουράτ Ομέρογλου.

Ο Ακιντζί υπήρξε ένας σοβαρός διπλωμάτης, ενημερώνει η μειονοτική «Birlik» το ρεπορτάζ της οποία μετέφρασαν και παρουσιάζουν τα «Τουρκικά Νέα», ο οποίος άσκησε τα καθήκοντα του κατά τον καλύτερο τρόπο, ενώ στην διάρκεια της θητείας του στο προξενείο στην Κομοτηνή, άσκησε εργασίες στο πλαίσιο των νόμων και των διεθνών συμβάσεων.

Ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί έστησε καλές σχέσεις με τους ομογενείς που ζουν στην περιοχή, ανταποκρίθηκε σε όλες τις προσκλήσεις, στάθηκε δίπλα τους και πέτυχε σημαντικά πράγματα, τις επόμενες μέρες ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την Δυτική Θράκη, γράφει η εφημερίδα. Τελευταία με αφορμή τον εορτασμό της 29/10, θα συναντηθεί με τους ομογενείς στην δεξίωση που θα παραθέσει και εκεί θα κάνει και την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Ο πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου εισήλθε στο ΥΠΕΞ το 1998. Μέρη όπου υπηρέτησε: Μπισκέκ του Κιργιζιστάν, Νέα Υόρκη-ΗΠΑ, στην πρεσβεία στο Βερολίνο-Γερμανία, στην πρεσβεία στην Ινδία. Ακολούθως υπηρέτησε στις Διευθύνεις Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και τελευταία εργαζόταν στην Διεύθυνση Ναυτιλίας του υπουργείου Εξωτερικών.

>>> Ιμάμηδες – ρουφιάνοι μακρύ χέρι της Άγκυρας, με άκρη και στη Θράκη

2 thoughts on “Ένας φιλόδοξος Τούρκος διπλωματικός, για το προξενείο της Θράκης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.