Μία ώρα στο Μαξίμου Βαρθολομαίος με Τσίπρα

Επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας βρίσκεται στην Αθήνα από τη Δευτέρα, ύστερα από πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά, για να συμμετάσχει και να μιλήσει στις εργασίες της δεύτερης διάσκεψης που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τον πολιτιστικό και τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Κυδωνιών Αθηναγόρας, ο γραμματέας του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα π. Ελευθέριος Χρυσοχόος και ο μέγας αρχιδιάκονος Θεόδωρος. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας Γιάννης Αμανατίδης.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και κατά τη διάρκειά της ο Πατριάρχης και ο πρωθυπουργός είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για μια πλειάδα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και τη ρωμέικη κοινότητα στην Πόλη, ενώ οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να συζητήσουν και για τις λεπτομέρειες της συνδιάσκεψης της Αθήνας, που ασχολήθηκε με τα ζητήματα της αρμονικής συνύπαρξης θρησκειών και πολιτισμών στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.