Ξανθιά κουκλάρα με… γένια επέλεξε την … άφυλη φύση της! 

Πρώτη δίκη για κατάργηση φύλου για τον/την/το Ιάσωνα – Αντιγόνη  Την όλη… φιέστα οργάνωσε ο αρχιπούστης Βαλλιανάτος, πρώην σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου έγινε χθές (01.11.2017) η πρώτη δίκη για κατάργηση φύλου. Ο, η, το 32χρονο πλάσμα, ζήτησε δίπλα στο Ιάσωνας να προστεθεί το Αντιγόνη κ.λ.π. κι έτσι τέθηκε για πρώτη φορά η κατάργηση φύλου. Επέλεξε έτσι την … άφυλη !! (παρά) φύση του.

Η πρώτη δίκη για κατάργηση φύλου έγινε ένα μήνα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου…

Ο, η, το Ιάσωνας-Αντιγόνη κ.λ.π. κατέθεσε την αίτηση για την κατάργηση του φύλου από τα προσωπικά του στοιχεία. Επικαλέστηκε το νέο νόμο καθώς, όπως τόνισε, δεν νιώθει ότι ανήκει σε κανένα από τα δύο φύλα.

Παρούσα και … ο μουσάτος γκέι πρόεδρος Βαλλιανάτος.

«Από μικρό παιδί δεν ένιωθα ότι ταιριάζω στο φύλο με το οποίο ετεροπροσδιοριζόμουν, δηλαδή το ανδρικό. Ούτε όμως ένιωθα κορίτσι. Η συμπεριφορά, τα γούστα μου, οι ασχολίες μου δεν σχετίζονταν με τα στερεότυπα γύρω από το έμφυλο δίπολο. Μου άρεσε να παίζω με κούκλες. Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα. Χρησιμοποιώ ουδέτερη αντωνυμία, αλλά και το όνομα Αντιγόνη μαζί με το δοσμένο μου όνομα, συστήνομαι δηλαδή ως εξής: «Είμαι το Jason-Αντιγόνη». Νιώθω άβολα με την αυθαίρετη και με βάση την ανατομία μου απόδοση φύλου από τον κόσμο, το να με θεωρούν δηλαδή άνδρα. Δεν είμαι όμως και τρανς γυναίκα. Είμαι τρανς μη δυικό ως προς το φύλο άτομο (gender non binary), και πιο συγκεκριμένα άφυλο άτομο (agender). Ζητώ, λοιπόν, διαγραφή του καταχωρισμένου μου φύλου.

Η θεσμική αυτή επιβεβαίωση του πώς βιώνω την ταυτότητα φύλου μου είναι πολύ σημαντική για να νιώθω ικανοποιημένο κι ευτυχισμένο. Το προσφάτα ψηφισθέν νομοσχέδιο δεν προέβλεπε τις non binary ταυτότητες φύλου, και σε περίπτωση που δικαιωθώ από την ελληνική δικαιοσύνη θεωρώ πως θα ανοίξει ο δρόμος για την συμπερίληψη και την αποδοχή μας από την πολιτεία και κοινωνία.» αναφέρει.   Η απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Ευχήθηκε κάποια στιγμή να σταματήσει να αποδίδεται φύλο στα νεογέννητα παιδιά καθώς αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Δεν ανήκω πουθενά» – «Ζήτησα αυτό που ούτως ή άλλως με χαρακτηρίζει, η άφυλη ταυτότητα φύλου. Ότι, δηλαδή, δεν θέλω, δεν νιώθω ότι ανήκω σε κανένα από τα δύο φύλα. Το όνομα που χρησιμοποιώ, ούτως ή άλλως, είναι το Jason-Antigone.

Ζήτησα να προστεθεί το Αντιγόνη στο Ιάσωνας και είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για εμένα όσο και για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα», σημείωσε ο 32χρονος φοιτητής.

Σε 15 ημέρες θα γνωρίζει αν το δικαστήριο θα επικυρώσει την άφυλη ταυτότητα του.

Για ιστορική στιγμή που θα ανοίξει το δρόμο και για αντίστοιχες περιπτώσεις με του Ιάσωνα-Αντιγόνη έκανε λόγο και ο δικηγόρος του, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Αποκάλυψε πως το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου είναι το πρώτο ελληνικό δικαστήριο το οποίο είχε εκδώσει απόφαση αλλαγής φύλου πριν καν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.