Στο Δημόσιο όλη η περιουσία του απατεώνα Άκη Τσοχατζόπουλου

Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία της τριετούς δικής σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά. 

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά κοσμήματα). Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι, αλλά και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Μολντεναουερ (πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Η έκκληση της Σταμάτη και το επεισόδιο

Η Βίκυ Σταμάτη απευθύνθηκε στο δικαστήριο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «να με αφήσετε έστω υπό φύλαξη να είμαι με το παιδί μου», είπε μη επιθυμώντας να γυρίσει στη φυλακη.

Η έδρα τόνισε ότι έχει λυθεί η συνεδρίαση προκαλώντας τη μήνιν του Τσοχατζόπουλου: «προκατειλημμένο το δικαστήριο, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο, σατράπηδες…».

Η συνεδρίαση έληξε πάντως επεισοδιακά, όταν παρενέβη ο συνήγορος Μιχάλης Δημητρακόπουλος επί της αποφάσεως: «Η αυστηρότητα δεν είναι απόδειξη ορθής κρίσης», εκτίμησε.

Οι δικαστές αντέδρασαν, ζητώντας να γράφει στα πρακτικά, η φράση τους ωστόσο πυροδότησε την ακόμη πιο έντονη αντίδραση του συνηγόρου.

«Μου θυμίζετε τον Καλούση», είπε, παραλληλίζοντας το συμβάν με τη συμπεριφορά του γνωστού από τη δράση του στο παραδικαστικό κύκλωμα δικαστή Καλούση. Το επεισόδιο έληξε αφού ο συνήγορος ανακάλεσε.

Στη Χαλκίδα ο Άκης

Την Πέμπτη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανότατα εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη που την Τετάρτη τη νύκτα διανυκτέρευσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Β.Σταμάτη: Παίρνω διαζύγιο από τον Άκη

Την απόφασή της να πάρει διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Βίκυ Σταμάτη, δύο ημέρες μετά την εκ νέου καταδίκη της από το Εφετείο για την υπόθεση των εξοπλιστικών και την απόφαση του δικαστηρίου να επιστρέψει στη φυλακή.

Στην ανακοίνωση του δικηγόρου της Νίκου Αγαπηνού η βλάχα Σταμάτη επικαλείται για την απόφασή της το παιδί της.

Κάνει λόγο για «ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω».

Τονίζει ότι καταδικάστηκε άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη «μόνο και μόνο επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου “Τσοχατζόπουλου”».

Πηγή: in.gr

>>> Πίσω στη φυλακή ο απατεώνας Άκης Τσοχατζόπουλος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.