Ν. Αφρική: Ένοχος ο Κύπριος επιχειρηματίας για το φόνο της συζύγου του

Ένοχος κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο του Πορτ Ελίζαμπέθ ο Κύπριος επιχειρηματίας Κρίστοφερ Παναγιώτου για τη δολοφονία της συζύγου της Jade τον Απρίλιο του 2015, με αποτέλεσμα να είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Χριστόφορος Παναγιώτου κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενος του, Sinethemba Nenenmbe και  Zolani Sibeko.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν πέντε πρόσωπα, ωστόσο ο τέταρτος κατηγορούμενος μετατράπηκε σε μάρτυρας κατηγορίας και ο πέμπτος πέθανε στη φυλακή μετά από ασθένεια και λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ν. Αφρικής, μετά το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, τόσο ο Κρίστοφερ Παναγιώτου όσο και τα μέλη της οικογένειας του ξέσπασαν σε κλάματα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο Κύπριος ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του, με κίνητρο την περιουσία της, ενώ οι άλλοι τρεις, μαζί με τον πρόσωπο που πέθανε, ήταν τα πρόσωπα που απήγαγαν την άτυχη 29χρονη δασκάλα έξω από την οικία της και στη συνέχεια τη μετέφεραν έξω από υποκατάστημα τράπεζας. Αφού χρησιμοποίησαν την κάρτα της στην αυτόματη ταμειακή μηχανή, την πυροβόλησαν με πιστόλι, και η σορός της βρέθηκε ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση.

Την έστησαν στον Κύπριο επιχειρηματία

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι αρχές διερευνούσαν υπόθεση ληστείας κατά την οποία έπεσε θύμα η 29χρονη, μέχρι που ο «άνθρωπος» του Παναγιώτου ομολόγησε το έγκλημα και «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό τον Κύπριο επιχειρηματία.

Ο συγκεκριμένος ομολόγησε ότι πλήρωσε τους τρεις Αφρικανούς ογδόντα χιλιάδες ραντ (περίπου 5 χιλιάδες ευρώ), για να απαγάγουν και να δολοφονήσουν τη νεαρή.

Μετά την κατάθεση του φρουρού ασφαλείας του Κύπριου επιχειρηματία, η αστυνομία του την έστησε με τη βοήθεια του πέμπτου προσώπου, που χρησιμοποιήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ο ύποπτος επικοινώνησε με τον Παναγιώτου, και του ζήτησε άλλες πέντε χιλιάδες ραντ, προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην το «δώσει» στην αστυνομία.

Ως εκ τούτου, όρισαν συνάντηση για την παράδοση των χρημάτων, και η αστυνομία που καραδοκούσε του πέρασε χειροπέδες.

Το βίντεο που «έκαψε» τον Παναγιώτου

Ένα βίντεο του Κρίστοφερ Παναγιώτου  με τον φρουρό ασφαλείας του «κλείδωσε» την καταδίκη του αφού τους δείχνει να μιλούν για τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της νεαρής δασκάλας.

Συγκεκριμένα στο βίντεο που προβλήθηκε στη δίκη, παρουσιάζει τον 30χρονο Παναγιώτου να συνομιλεί με το πρόσωπο που προσέλαβε για τη δολοφονία της συζύγου του (μάρτυρας κατηγορίας). Ο Κύπριος έδινε οδηγίες ούτως ώστε η δολοφονία της συζύγου του να γίνει με τρόπο που να φαίνεται ότι επρόκειτο για θύμα ληστείας.

Στο βίντεο υπάρχουν 5 φράσεις από τον Κύπριο επιχειρηματία που τον «έκαψαν», παρά τον ισχυρισμό του δικηγόρου του ότι ο άνθρωπος που φέρεται να προσέλαβε ο Κρίστοφερ Παναγιώτου για τη δολοφονία χτυπήθηκε από αστυνομικούς και αναγκάστηκε να μπλέξει το πρώην αφεντικό του. 

  •  «Όμως εγώ σας είχα πει άλλα. Τώρα έγινε απαγωγή και δολοφονία, αντί να γίνει μια απλή ληστεία έξω από το σπίτι.
  • «Θα τους πως ότι ήρθες να με δεις, επειδή ήθελες να σου δανείσω χρήματα επειδή θα σε ρωτήσουν για τα στεροειδή. Πρέπει να τους το πω αν με ανακρίνουν. Αν τους πως ψέματα θα με πάνε μέσα».
  • «Θα είμαστε εντάξει όσο δεν ξέρουν για εσένα Thando. Σας βοήθησα μόνο για το γυμναστήριο. Δεν έκανα τίποτα μαζί σου».
  • «Θα «φτιάξω» την οικογένεια σου. Θα πρέπει να κρατήσεις χαμηλό προφίλ και να φύγεις για λίγους μήνες μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Είναι περίπου πέντε χιλιάδες ραντ εδώ (του δίνει χρήματα), είμαι στα όρια μου και αυτό το πράγμα μου κόστισε πολλά χρήματα».
  • «Σας είχα πει να το κάνετε έξω από το σπίτι και να πάρετε τις τσάντες και τα δαχτυλίδια. Δεν πήραν τίποτα, ούτε το ρολόι, ούτε τίποτα άλλο. Έτσι τώρα φαίνεται απλά ένα χτύπημα».

>>> Το ντοκουμέντο που «καρφώνει» τον Κύπριο για τη δολοφονία της συζύγου του

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.