Έλενα Μπέρκοβα: Μια πορνοστάρ για την προεδρία της Ρωσίας

Στις εξαγγελίες της το αίτημα για θανατική ποινή προς τους δράστες σεξουαλικών κακοποιήσεων…

Ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας θεωρείται από τώρα το απόλυτο φαβορί για την επόμενη προεδρία της χώρας του, παρότι μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα του.

Παρόλα αυτά, το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στους αντιπάλους του που σιγά σιγά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις ρωσικές εκλογές.

Πριν λίγες μέρες, η τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ είχε ανακοίνωση την απόφασή της να είναι και η ίδια υποψήφια για τον προεδρικό θώκο ενώ ακολούθησε η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Εκατερίνα Γκόρντον.

Η 37χρονη Εκατερίνα Γκόρντον [φωτο], η οποία θεωρεί ότι είναι η μοναδική υποψήφια, την υποψηφιότητα της οποίας δεν ενέκρινε το Κρεμλίνο, ανέβασε στο YouTube στις 29 Οκτωβρίου ένα βιντεοκλίπ, στο οποίο ενημερώνει τους Ρώσους πολίτες για το ότι η προεκλογική της εκστρατεία θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα παιδιά.

Μία ακόμη υποψηφιότητα μας έρχεται από τη Ρωσίδα, πρώην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών που ακούει στο όνομα Έλενα Μπέρκοβα [Elena Sergeyevna Berkova], από το Μούρμανσκ της βορειοδυτικής Ρωσίας. Η ίδια είχε στο παρελθόν διεκδικήσει και τη δημαρχία στο Σότσι. Η υποψηφιότητα της δε, “ανακοινώθηκε” με βίντεο που ανάρτησε στο Instagram.

Η 32χρονη μητέρα δύο παιδιών, είναι η τέταρτη γυναίκα που διεκδικεί τον προεδρικό θώκο. Στις προεκλογικές της υποσχέσεις εντάσσεται η καθιέρωση θανατικής ποινής για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Επίσης, ζητά την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, αλλά και περιορισμούς στην έκδοση διαζυγίων για τους άντρες.

Σημειώνεται πως το 28% των Ρώσων που προτίθενται να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του 2018, δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει. Ωστόσο σχεδόν τα δύο τρίτα των Ρώσων θα ψηφίσουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Levada-Centr, (πριν ένα μήνα θα τον ψήφιζε το 60%).

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η δημοτικότητα του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αλλά και του ηγέτη του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο καθένας τους θα συγκέντρωνε από 2%.

Υπέρ του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα ψήφιζε το 1%, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μενβέντνιεφ (τον Σεπτέμβριο του 2011 η δημοτικότητα του ήταν στο 17%) συγκέντρωσαν ποσοστά μικρότερα του 1%.

Χρήστος Δεμέτης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.