ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – Αυτοί είναι οι εκφραστές της λύσης!

Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ μέχρι το Κραν Μοντάνα, κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί άρχισε δειλά-δειλά να επανέρχεται στο προσκήνιο, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και επιβεβαιώνει πως προδήλως δεν μπορεί να διαδραματίζει ρόλο. Απλά, όπως ο εκάστοτε κατοχικός ηγέτης, έχει κι αυτός ρόλο κομιστή των τουρκικών εντολών/ οδηγιών.

Είναι προφανές πως ο κ. Ακιντζί επέλεξε, κυρίως τους τελευταίους μήνες, να μην κρατά ούτε τα προσχήματα. Κοντολογίς, να μην έχει ούτε λόγο ούτε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Να έχει, δηλαδή, μια σιωπηρή παρουσία στα δρώμενα. Ο Μουσταφά Ακιντζί μερικές φορές αντιδρά για την «τιμή των όπλων» και όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Ακόμη και εκεί και όταν διαφωνεί ή φαίνεται να διαφωνεί, δεν διατυπώνει άποψη. Δεν προβαίνει σε κινήσεις για προώθηση της άποψής του, έστω και διά της πειθούς.

ΑΥΤΟΣ είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, ένας αδύναμος διαχειριστής της πολιτικής της Άγκυρας στα κατεχόμενα. Και είναι προφανές από τις τελευταίες εξελίξεις πως ούτε αυτό δεν το κάνει. Όχι γιατί δεν το θέλει, αλλά επειδή η Άγκυρα βρίσκει πιο «έμπιστους» και «αποτελεσματικούς». Πώς αντέδρασε ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί στην απόφαση της Άγκυρας και του ψευδοκράτους στην επιβολή δασμών σε προϊόντα που στέλνονται από τις ελεύθερες περιοχές στους Ελληνοκύπριους σκλαβωμένους στα κατεχόμενα; Προέβη σε μια δήλωση, η οποία πέρασε απαρατήρητη επειδή ουσιαστικά έλεγε πως ίσως να μην ήταν η κατάλληλη ώρα κ.λπ. Υποτίθεται ότι είναι ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος, αλλά φαίνεται πως η θέση αυτή είναι τυπική. Όπως άλλωστε τυπική είναι η θέση τού κάθε εγκάθετου κατοχικής δύναμης, αλλά κάποιοι κρατούσαν τα προσχήματα. Δεν είναι, όμως, αυτό το θέμα, ούτε και έχει σημασία «το παίζει ηγέτης» ή όχι.

ΤΙΣ προάλλες σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Γεντίτεπε της Κωνσταντινούπολης με τίτλο «Από το χθες στο σήμερα», ο κατοχικός ηγέτης παρουσιάσθηκε όπως συνηθίζει με δυο πρόσωπα. Το πρώτο της ρητορικής και των εντυπώσεων,  που παραπέμπει στην «επιθυμία» του για λύση του Κυπριακού. Το δεύτερο, που είναι το πραγματικό του πρόσωπο, παραπέμπει στην προώθηση της τουρκικής πολιτικής στην Κύπρο διά της επιβολής των τετελεσμένων της συνεχιζόμενης κατοχής. Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για την ίδρυση μιας ομοσπονδιακής δομής κάτω από την ίδια στέγη με δύο συνιστώσες πολιτείες, ωστόσο αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε αντί για μια στέγη θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές στέγες δίπλα δίπλα.  Εξήγησε δε πως  η «τδβκ» θα είναι μια από τις συνιστώσες πολιτείες ίση με εκείνους στο πλαίσιο που είπα προηγουμένως κάτω από την ομπρέλα της ομοσπονδίας ή θα συνεχίσουν να ζουν δίπλα δίπλα, ανέφερε.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, αυτό που επιδιώκει η τουρκική πλευρά και ανέλαβε να το πει για μια ακόμη φορά ο κατοχικός ηγέτης, είναι πως στόχος είναι να μετεξελιχθεί το ψευδοκράτος σε συνιστών κράτος. Αλλά και ο διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς ανέφερε από την πλευρά του πως πρέπει να υπάρξει διεθνής αναγνώριση για το ψευδοκράτος ως όρο προτού προχωρήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών. Και υποτίθεται αυτοί οι δυο εξέφραζαν στα κατεχόμενα την τάση που υποστηρίζει λύση του Κυπριακού!

Η Θέση του “Φ” 

>>>Ακιντζί: Λύση δύο συνιστωσών πολιτειών ή διχοτόμηση! 

One thought on “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – Αυτοί είναι οι εκφραστές της λύσης!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.