Οργή λαού: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία της ηρωίδας Δάφνης, που αποκάλυψε τα λαμόγια του τζόγου της Μάλτας/Ευρώπης

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών την Παρασκευή στην κηδεία της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, που μαχόταν κατά της διαφθοράς, της Ντάφνις Καρουάνα Γκαλιζία, απευθύνοντας έκκληση υπέρ της προστασίας της ελευθερίας των δημοσιογράφων αλλά και μια προειδοποίηση προς τους άγνωστους μέχρι στιγμή δολοφόνους της ότι θα αντιμετωπίσουν «τη Δικαιοσύνη του Θεού».

Ο πρόεδρος της Μάλτας, ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν μπει στο στόχαστρο της «πένας» της μαχητικής δημοσιογράφου, δεν παρέστησαν στην ιδιωτική αυτή τελετή, όχι όμως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι που έδωσε το παρών έπειτα από πρόσκληση της οικογένειας.

Η σημερινή ημέρα ήταν ημέρα πένθους και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της κηδείας στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της νήσου, κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα και σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την περιοχή όπου η 53χρονη έχασε την ζωή της όταν εξερράγη η βόμβα που είχαν τοποθετήσει κάτω από το αυτοκίνητό της, μόλις είχε φύγει από το σπίτι της την 16η Οκτωβρίου.

Ο αρχιεπίσκοπος Τσαρλς Σκικλούνα, που χοροστάτησε στην τελετή, απευθύνθηκε προς τους άγνωστους δολοφόνους λέγοντας:

«Όσο κι αν προσπαθήσετε να αποφύγετε τη δικαιοσύνη των ανθρώπων, δεν θα γλυτώσετε από τη δικαιοσύνη του Θεού. Μετανοήστε προτού είναι αργά».

Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους να μην φοβούνται.

«Σας ενθαρρύνω να μην νιώσετε ποτέ ανησυχία κατά τη διάρκεια της αποστολής σας να είστε τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα των πολιτών. Χρειαζόμαστε ανθρώπους στο επάγγελμά σας που είναι απελευθερωμένοι από τα δεσμά, που είναι ελεύθεροι, έξυπνοι, ερευνητικοί, τίμιοι, ειλικρινείς, ήρεμοι, ασφαλείς και προστατευμένοι».

One thought on “Οργή λαού: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία της ηρωίδας Δάφνης, που αποκάλυψε τα λαμόγια του τζόγου της Μάλτας/Ευρώπης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.