Πάφος: Σύλληψη 30χρονου υπόπτου ως διακινητή μεταναστών

Μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά οι άτυποι μετανάστες που αφίχθησαν χθες στην περιοχή Μασούρας, ενώ 30χρονος από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να είναι ο διακινητής των άτυπων μεταναστών συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Ο εντοπισμός των 175 άτυπων μεταναστών έγινε χθές το πρωί. Βρίσκονταν σε σκάφος το οποίο κατευθυνόταν προς την περιοχή του κόλπου Χρυσοχούς.

Αμέσως, απέπλευσε η Αστυνομική Άκατος «Λάρα», του Ναυτικού Σταθμού Πύργου, μέλη της οποίας εντόπισαν το σκάφος 5,5 ναυτικά μίλια βόρεια του Πύργου Τηλλυρίας.

Το ξύλινο σκάφος 16 μέτρων περίπου, συνοδεύτηκε από την αστυνομική άκατο προς τον Πύργο, όταν σε κάποια στιγμή, παρά τις συστάσεις των μελών της Αστυνομικής Ακάτου για κατεύθυνση προς το λιμανάκι του Κάτω Πύργου, άλλαξε πορεία με κατεύθυνση τις ακτές της θαλάσσιας περιοχής της Μασούρας, όπου και προσάραξε.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη διαφόρων υπηρεσιών και λίγο μετά τις 2 άρχισε η αποβίβαση των μεταναστών στην περιοχή. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 81 άντρες, 35 γυναίκες και 59 παιδιά.

Το σκάφος των μεταναστών μεταφέρθηκε με τη βοήθεια της αστυνομικής ακάτου στο λιμανάκι του Κάτω Πύργου, και όλοι οι άτυποι  μετανάστες μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό σταθμό.

Οι μετανάστες ανέφεραν στις ανακριτικές αρχές πως το ταξίδι τους άρχισε στις 23:00 προχθές από τα παράλια της Τουρκίας και για τη μεταφορά τους πλήρωσαν από 1000 έως 2200 δολάρια έκαστος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μεταφέρθηκαν δύο γυναίκες και ένα βρέφος από τους άτυπους μετανάστες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη των ΑΔΕ Πάφου και Μόρφου, της Λιμενικής, της ΥΑΜ, της Πολιτικής `Αμυνας, του Γραφείου Ευημερίας, των τοποικών αρχών και τον νοσοκομείων Πόλης Χρυσοχούς και Πάφου.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.