«Σχιζοφρενής» με την «βούλα» ο Έντι Ράμα!

Η κρυφή νοσηλεία του σε Παρίσι και Τίρανα την δεκαετία του 1980

Το βλέμμα και το χαμόγελο ενός σχιζοφρενή.
GAP, shares that look with Rama…

Σάλος έχει προκληθεί στην γείτονα χώρα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΕΜΑ» για το ψυχιατρικό παρελθόν του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα. Τις τελευταίες ήμερες δημοσιοποιούνται διαφορά ιατρικά έγγραφα, που αποδεικνύουν -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- πως ο Έντι Ράμα έχει βεβαρημένο παρελθόν σχιζοφρένειας και για τον λόγο νοσηλεύτηκε τη δεκαετία του 1980 σε νοσοκομεία στα Τίρανα και στο Παρίσι.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Ο εκδότης της εφημερίδας «TEMA», Μέρο Μπάζε, πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, που έχουν προκαλέσει αίσθηση και έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας «πικάντικες» λεπτομέρειες και για τους λόγους του διαζυγίου του Αλβανού πρωθυπουργού με την πρώην σύζυγό του, την ηθοποιό Ματίλντα Μακότσι.

«Τα πανομοιότυπα της ιατρικονομικής γνωμάτευσης, των βίαιων ενεργειών και επιθετικότητας του Ράμα, η κλινική καρτέλα θεραπείας για σχιζοφρένειά του, οι δικαστικές αγωγές για την άρνηση της πατρότητας του γιου του, ήρθαν στην επιφάνεια και κατά την έκδοση του διαζυγίου με την ταλαντούχα ηθοποιό Ματίλντα Μακότσι, θύμα της απάνθρωπης συμπεριφοράς του ανισόρροπου συζύγου της, σε μια δίκη που κράτησε εννέα χρόνια» αναφέρει ο Μπάζε, υποστηρίζοντας πως τα συμπτώματα σχιζοφρένειας του Ράμα εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και συνεχίστηκαν με την ίδια προβληματικότητα κι επικινδυνότητα και τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στα άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

«Όπως φαίνεται στην κλινική καρτέλα του Ράμα, οι ιατροί συνέστησαν οι έλεγχοι και οι εξετάσεις να είναι τακτικοί. Αυτοί συνέστησαν τακτικό έλεγχο και παρουσία ανά τρεις μήνες ενώπιον των ιατρών του νοσοκομείου όπου θεραπεύονταν. Τακτικά επισκέπτονταν και νοσηλεύονταν στη εν λόγω κλινική ο Ράμα και κατά τη χρονική περίοδο 1991-1997. Οι εξετάσεις γίνονταν για να διαπιστώσουν οι ιατροί πόσο προχωρούσε η ασθένεια και ποια ήταν τα αποτελέσματα της ιατρικής παρέμβασης, καθώς και για την ανανέωση της θεραπευτικής αγωγής».

Η εφημερίδα αναφέρεται -με στοιχεία- και για ένα περιστατικό το 1985, όταν ο νεαρός τότε Ράμα κλήθηκε να λάβει ως έφεδρος σε στρατιωτικά γυμνάσια στο Μπουρέλι.  

«Είναι πολλά τα επεισόδια που οι συμπεριφορές του Ράμα επιφέρουν δραματικά συμβάντα. Υπάρχουν επίσης και οι αυτόπτες μάρτυρες που ενθυμούνται αυτά τα συμβάντα και δεν είναι λίγοι. Ένα από τα γεγονότα, που παρέμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη πολλών ανθρώπων εκείνης της εποχής, εξαιτίας της σύνθετης προβληματικότητας, ήταν εκείνο του 1985 στο Μπουρέλι, στη στρατιωτική μονάδα όπου είχε κληθεί σε στρατιωτικά γυμνάσια.

Πρόκειται για εκείνα τα φαντασιόπληκτα στρατιωτικά γυμνάσια όπου υποχρεωτικά συμμετείχαν όλοι οι Αλβανοί πολίτες. Όλοι τους ήταν υποχρεωμένοι να συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια, τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο. Η κλήση του Ράμα για να συμμετάσχει στα στρατιωτικά γυμνάσια προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην οικογένειά του, οι οποίοι φοβούνταν για τη συμπεριφορά του, αφού ήταν υπό το καθεστώς εντατικής θεραπείας.

Αρκετοί φίλοι της οικογένειας έκαναν τα αδύνατα δυνατά, παρεμβαίνοντας στους στρατιωτικούς ιθύνοντες της Στρατιωτικής Μονάδας ώστε να μην οπλίζονταν ο Ράμα, διότι τίθενται σε κίνδυνο η ζωή των υπολοίπων.

Ο πατέρας του ο Χριστάκης και η μητέρα του η Ανέτα, πήγαν οι ίδιοι στο Μπουρέλι και ικέτεψαν τους στρατιωτικούς ιθύνοντες της Μονάδας να μην εξοπλίσουν τον Έντι, γιατί μπορούσε να σκοτώσει κι ανθρώπους» σημειώνει το δημοσίευμα.

Πρόσφατα, μιλώντας από το βήμα της αλβανικής βουλής, ο πρώην  πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, συνέστησε στον Ράμα… ιατρικές εξετάσεις μετά από τις συχνές εξάρσεις στις ομιλίες του στο Κοινοβούλιο.

>>> ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΟΥ ’ΣΑΙ, ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟ, ΝΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.