ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Επιστολή Μαυρίδη προς Ντράγκι για δηλώσεις κουρέματος ΠτΔ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Μάριο Ντράγκι απέστειλε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) ενημερώνοντας τον για πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων στην Κύπρο, περιλαμβανομένων του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αβ. Νεοφύτου, με τις οποίες ανατρέπουν πλήρως τις δηλώσεις του κ. Ντράγκι για την ακύρωση του πρώτου κουρέματος τον Μάρτιο του 2013.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντράγκι σε δηλώσεις του ενώπιον των ΜΜΕ στις 4 Απριλίου 2013 και ερωτηθείς για το πρώτο κούρεμα, είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν ήταν έξυπνο, για να πούμε το λιγότερο, και διορθώθηκε γρήγορα την επόμενη μέρα μέσω τηλεδιάσκεψης του Eurogroup». Σημειώνεται ότι η επέμβαση της ΕΚΤ για διόρθωση έγινε προτού το θέμα τεθεί ενώπιον της Κυπριακής Βουλής για ψήφιση αλλά αυτό ουδέποτε γνωστοποιήθηκε από την Κυβέρνηση στην Κύπρο.

Στην επιστολή του ο Ευρωβουλευτής  αναφέρεται στην γραπτή επικοινωνία που είχε κατά το 2015 με τον κ. Ντράγκι διά της οποίας ο Πρόεδρος της ΕΚΤ αναφερόμενος στο πρώτο κούρεμα που πρότεινε η Κυπριακή Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2013 και περιελάβανε τις εγγυημένες καταθέσεις (κάτω των €100,000), επιβεβαίωνε την παρέμβαση της ΕΚΤ για διόρθωση και την λογική για εκείνη την στάση της ΕΚΤ. Στη σημερινή του επιστολή, ο Ευρωβουλευτής Κ. Μαυρίδης παραθέτει αυτούσιες τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ν. Αναστασιάδη (5/11/2017) σύμφωνα με τις οποίες δεν υπήρξε καμμιά παρέμβαση, ούτε διόρθωση την επόμενη μέρα και με τις οποίες ανατρέπει πλήρως τις κατά καιρούς αναφορές του κ. Ντράγκι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.