Κατεχόμενα: Δωρίζουν κλεμμένη γη μας και «υπηκοότητες»

Δωρίζει κατεχόμενη ε/κ γη και εκδίδει καθημερινά νέες «ταυτότητες» η ψευδοκυβέρνηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού κόμματος, προκειμένου να πάρει ψήφους.

Η πρωτοφανής αυτή πρακτική που εντατικοποιείται όλο και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες και καθώς πλησιάζουν προς τις «εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου προκαλούν όλο και περισσότερο αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Η ροή με την οποία τρέχουν οι «πολιτογραφήσεις» και ο διαμοιρασμός της γης είναι τέτοια που ούτε και στα κατεχόμενα δεν προλαβαίνουν να τις παρακολουθήσουν. Γι’ αυτό και τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν μεταξύ τους ορισμένες αποκλείσεις κυρίως σ’ ό,τι αφορά τις «υπηκοότητες».

Μόνο την Πέμπτη δόθηκαν ακόμα 114 «υπηκοότητες» ενώ, σύμφωνα με τη «Γενί Ντουζέν» άλλες 600 είναι καθ’ οδόν. Σημειώνεται πως η διανομή «υπηκοοτήτων» ενόψει των «βουλευτικών εκλογών» έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στην «επίσημη εφημερίδα» δημοσιεύθηκαν 114 άτομα τα οποία έλαβαν «υπηκοότητα».

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι στο τελευταίο «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα αποφασίστηκε να δοθούν άλλες 460 «υπηκοότητες», ενώ άλλοι 600 βρίσκονται στην αναμονή.

Η «Γενί Ντουζέν» αναφέρει ακόμα πως η συνεργασία ΚΕΕ-ΔΚ έχει δώσει «υπηκοότητες της ΤΔΒΚ» σε 9.618 άτομα με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» ή του «Υπουργείου Εσωτερικών».

Να σημειωθεί πως οι «υπηκοότητες» που παραχωρούνται από το «Υπουργείο» δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτό τον αριθμό.

Στο δικό της ρεπορτάζ η «Χαβαντίς» γράφει ότι η «κυβέρνηση» έχει επισπεύσει τη διαδικασία παραχώρησης «υπηκοοτήτων» προσθέτοντας πως στην τελευταία του συνεδρία το «Υπουργικό» ενέκρινε άλλες 231 «υπηκοότητες». Σύμφωνα με την «Αφρίκα», το ΚΕΕ μαζί με τις «υπηκοότητες» μοιράζει και κομματικές ταυτότητες.

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος κατήγγειλε πως η «κυβερνητική συμμαχία» στη διάρκεια των 18 μηνών που βρίσκεται στην «εξουσία» έχει προχωρήσει στην παραχώρηση σχεδόν έντεκα χιλιάδων «υπηκοοτήτων». Επίσης κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και προσπαθεί να κερδίσει τις «εκλογές» μέσω των «υπηκοοτήτων».

Ανδρέας Πιμπίσιης, “Φ”

One thought on “Κατεχόμενα: Δωρίζουν κλεμμένη γη μας και «υπηκοότητες»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.