Μνημείο στην Αμερική ευθυγραμμίζεται μια φορά τον χρόνο με τον ήλιο για να αποκαλύψει κάτι εκπληκτικό

Το Memorial Veteran Memhem (AVM) στο Άνθεμ της Αριζόνα, είναι ένα μνημείο προς τιμήν της υπηρεσίας και της θυσίας των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, είναι «ατελές» 364 ημέρες το χρόνο. Για να το εκτιμήσετε πλήρως, πρέπει να είστε εκεί σε μια πολύ συγκεκριμένη στιγμή με συγκεκριμένη θέση του ήλιου.

«Κάθε ημέρα των Βετεράνων (11 Νοεμβρίου), οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τις ελλείψεις των πέντε πυλώνων των Ενόπλων Δυνάμεων για να σχηματίσουν έναν τέλειο ηλιακό προβολέα πάνω από ένα ψηφιδωτό της Μεγάλης Σφραγίδας των Ηνωμένων Πολιτειών», γράφει το κοινοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Οι πέντε πυλώνες αντιπροσωπεύουν την ενότητα των πέντε κλάδων των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετούν σταθερά μαζί». Αυτά περιλαμβάνουν το Σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και το Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών. «Είναι κλιμακωτά σε μέγεθος με τις κατάλληλες στρατιωτικές τοποθετήσεις σφραγίδων τους σε κάθε πυλώνα με βάση την προκαθορισμένη προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας».

Πολλή προσοχή πήγε στην οικοδόμηση αυτού του μνημείου. «Κάθε χρόνο, το κέντρο του ήλιου είναι ελαφρώς μετατοπισμένο από άλλα χρόνια με λίγα μόνο οριζόντια ή κάθετα τόξα δευτερολέπτων σε σχέση με το χρονισμό της απαιτούμενης θέσης του υψομέτρου του ήλιου», εξήγησε ο επικεφαλής μηχανικός της AVM, Τζιμ Μάρτιν.

«Χρησιμοποιώντας τον στατιστικό μέσο όρο των 100 ετών δεδομένων, οι γωνίες υψομέτρου και αζιμουθίου για τη δομή, προσαρμόστηκαν για να δώσουν την διακύμανση χρόνου / σφάλματος συν ή πλην 12 χρονικά δευτερόλεπτα από το σήμα της Διεθνούς Ατομικής Ώρας στις 11:11:11 π.μ. «Ελέγξαμε επίσης τη διακύμανση σε 500 χρόνια και αν η δομή παραμείνει ολόιδια, θα λειτουργήσει.»

Το Memorial Veteran Memhem (AVM) στο Άνθεμ της Αριζόνα, είναι «ατελές» 364 ημέρες το χρόνο.

Αλλά ακριβώς στις 11:11 π.μ. κάθε Ημέρα των Βετεράνων (11 Νοεμβρίου), οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τους πυλώνες για να φωτίζουν τη Μεγάλη Σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών

«Οι πέντε πυλώνες αντιπροσωπεύουν την ενότητα των πέντε κλάδων των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετούν σταθερά μαζί»

«Είναι κλιμακωτά σε μέγεθος με τις κατάλληλες στρατιωτικές τοποθετήσεις σφραγίδων σε κάθε πυλώνα, με βάση τον προκαθορισμό του Υπουργείου Άμυνας»

Πολλή προσοχή χρειάστηκε στην οικοδόμηση αυτού του μνημείου. Χρησιμοποιώντας στατιστικά δεδομένα 100 ετών, οι γωνίες υψομέτρου και αζιμούθου για τη δομή ρυθμίστηκαν για να δώσουν την διακύμανση χρόνου / σφάλματος συν ή πλην 12 χρονικά δευτερόλεπτα

«Ελέγξαμε επίσης τη διακύμανση σε 500 χρόνια και αν η δομή παραμείνει ολόιδια, θα λειτουργήσει.»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.