ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Δρ. Charles Tannock πλαισιωμένος από μέλη του οργανισμού Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου.

The Conservative Friends of Cyprus were invited by Dr Charles Tannock MEP to visit the European Parliament on Wednesday where they received a briefing by officials on the work of the parliament.

Κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωβουλευτή Δρ. Charles Tannock, οι Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου επισκέφθηκαν το Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη όπου έτυχαν ενημέρωσης για τις διεργασίες του Ευρωκοινοβουλίου. Ύστερα ακολούθησε συνάντηση με τον Δρ. Tannock.

O Δρ. Tannock ανήκει στην τρίτη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, αυτή των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών και προέρχεται από το Συντηρητικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα 18 του χρόνια ως Ευρωβουλευτής είναι γνωστός υποστηρικτής της Κύπρου τόσο στις Βρυξέλλες οσο και στο Λονδίνο πραγματοποιώντας συχνά διαβήματα υπέρ της Κύπρου και συναντήσεις με Κύπριους αξιωματούχους. Εκλέγεται στην περιοχή του Λονδίνου η οποία έχει σημαντικό πληθυσμό Κυπρίων, ενώ είναι επίσης μέλος της ομάδας Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στο Brexit με τον Δρ. Tannock να εκφράζει την ανάγκη για διατήρηση των στενών σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου μέσα από κοινές συμφωνίες, πολιτικές και δραστηριότητες. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην επηρεάσει αρνητικά την θέση της Κύπρου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς Λονδίνο και Λευκωσία συχνά συνεργάζονταν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δρ. Tannock υποσχέθηκε να συνεχίσει την προσπάθεια για δικαίωση της Κύπρου και την ενημέρωση των Ευρωπαίων Ευρωβουλευτών και αξιωματούχων για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα, σεβόμενοι τα δικαιώματα των Κυπρίων ως Ευρωπαίοι πολίτες. Συγκεκριμένα ανάφερε την πρόθεση του για σύσταση επιστολής προς την Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, εγείροντας θέμα για την συνέχιση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και την συνέχιση των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης.

Της αποστολής ηγήθηκε το ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Αντρέας Παπαευριπίδης. Στην αποστολή συμμετείχαν τα επίσης ιδρυτικά στελέχη Δώρος Παρτασίδης και Δημήτρης Μάρκου FCA MBE, η γραμματέας της ομάδας και υποψήφια δημοτικός σύμβουλος, Μαρία Αλεξάνδρου, η πρόεδρος του Enfield Southgate Conservative Association Αντρέ Κρις, τα μέλη Ιωάννης Κουβαρός, Βικτόρια Κουβαρού, Στέφανος Ιωάννου, Στέλλα Ντινένης και το μέλος της εκτελεστικής ομάδας Γιώργος Χατζηπαυλής.

Η επίσκεψη αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Κυπρίων και της Μεγάλης Βρετανίας από τους Συντηρητικούς Φίλους της Κύπρου οι οποίες πραγματοποιούνται συχνά στα 25 χρόνια ύπαρξης της οργάνωσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.