ΠτΔ: Ρόλο στην ασφάλεια της ΚΔ αναλαμβάνει η ΕΕ

Άλλη μια συμφωνία αλα-καρτ, όπως εκείνη της Σέγκεν…

Στην Αρχιεπισκοπή ως προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, μετέβη σήμερα για γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου.

Ασπίδα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας δημιουργείται με τη συμφωνία για την PESCO [Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία] που υπεγράφη τη Δευτέρα, όπως εκτιμά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία δημιουργεί την ασπίδα από τις όποιες έξωθεν επεμβάσεις, λόγω και της γεωστρατηγικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ευρωπαϊκού συνόρου.

EU army, ή όπως λεγόταν στην Αγγλία “Dad’s Army”

«Δεν είναι επιθετική, αλλά αμυντική συμφωνία και αυτό έχει πάρα πολλή σημασία και συνεπώς εξουδετερώνεται και το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας ότι η εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού θα συνέβαλλε στην προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας από έξωθεν επεμβάσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι με τη σημερινή πράξη, η Ευρώπη αναλαμβάνει πλέον, με τη μετεξέλιξη, ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη και την καταπολέμηση της όποιας ξένης επιβουλής.

Παράλληλα, ο Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι είναι κοινή θέση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και την Κύπρου ότι εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση από πλευράς Τουρκίας για να εξευρεθεί μια βάση που να δημιουργεί προοπτικές δημιουργίας ενός κράτους ομαλού, κανονικού, μακράν εξαρτήσεων, με πλήρη σεβασμό των αρχών των ΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, θα είναι η μεγίστη συνεισφορά και προσφορά προς τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. «Αυτή είναι η κοινή μας θέση και αυτή την ελπίδα εκφράζω, ότι εάν πραγματικά η βούληση της Τουρκίας είναι όπως ισχυρίζεται, και ισχυρίζεται ότι θα είναι κάποια βήματα μπροστά από εμάς ως προς τη λύση, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» πρόσθεσε.

Ο Ν. Αναστασιάδης προέβη στις δηλώσεις από την Αρχιεπισκοπή, όπου μετέβη προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ σε γεύμα, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.

>>> Με ομοιώματα στρατιωτών ενισχύεται η άμυνα και η ασφάλεια της Κύπρου…

2 thoughts on “ΠτΔ: Ρόλο στην ασφάλεια της ΚΔ αναλαμβάνει η ΕΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.