Τούρκοι χάκερς απενεργοποίησαν την ιστοσελίδα της Ελ. Θεοχάρους

Θύμα χάκερς έπεσε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, καθώς η ιστοσελίδα που διαθέτει elenitheocharous.com, δέχθηκε την Κυριακή το πρωί επίθεση από εισβολείς υπολογιστικών συστημάτων.

Όπως φαίνεται και από την εικόνα που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα της κ. Θεοχάρους, πρόκειται για χάκερς από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την αυτοαποκαλούμενη Aslan Neferler Tim, ομάδα η οποία έχει στο παρελθόν κάνει επιθέσεις σε διάφορες ιστοσελίδες, προπαγανδίζοντας τουρκικές ιδέες και απόψεις.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ίδια ομάδα χάκερς εισέβαλε και απενέργοποίησε για μέρες την ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης της Δανίας, επειδή ο υπουργός Ίνγκερ Στόιμπεργκ είχε αναρτήσει σκίτσα που απεικόνιζαν τον Μωάμεθ.

Η Aslan Neferler Tim διαφημίζει την επίθεση στην ιστοσελίδα της Ελένης Θεοχάρους στο λογαριασμό που διαθέτει η ομάδα στο Facebook, αναφέροντας τα εξής:

«Έχουμε μια υπογραφή σε κάθε χώρα.

Η Ελληνοκύπρια μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι ακόμα σε θέση να διορθώσει το site της.

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης της Δανίας έκαναν τρεις μέρες να το διορθώσουν». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, συνεργάτες της κ. Θεοχάρους μετέβησαν την Κυριακή το απόγευμα στο ΤΑΕ για να καταγγείλουν την υπόθεση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέροντας ότι «ηλεκτρονική πειρατεία έχει υποστεί η επίσημη ιστοσελίδα της Προέδρου της Αλληλεγγύης, Ελένης Θεοχάρους (www.elenitheocharous.com). Αποτέλεσμα αυτού είναι αντί του περιεχομένου της, να εμφανίζεται βίντεο με τουρκικά σύμβολα των Γκρίζων Λύκων, τη φωνή του Ερντογάν, και απειλητικά μηνύματα όπως “Η νύχτα που θα έρθουμε απρόσμενα είναι κοντά”. Πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα της ευρωβουλευτού του ECR. Ήδη για το γεγονός αυτό αλλά και για τις απειλές έχει ενημερωθεί και η Κυπριακή Αστυνομία η οποία ήδη διεξάγει σχετικές έρευνες».

Πηγή: philenews

One thought on “Τούρκοι χάκερς απενεργοποίησαν την ιστοσελίδα της Ελ. Θεοχάρους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.