ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Είχε βάλει τη 12χρονη κόρη της να διεγείρει ερωτικά τον σύζυγο της…

Η υπάλληλος που εργάζεται ανενόχλητη σε Κυπριακό σχολείο…

Ένας ένας σηκώνουν τα χέρια ψηλά φορτώνοντας την ευθύνη ο ένας στον άλλο σχετικά με την απίστευτη υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα ”Ο Φιλελεύθερος” σύμφωνα με την οποία υπάλληλος Σχολικής Εφορείας Τερσεφάνου εργάζεται εδώ και 11 μήνες στο σχολείο ενώ δικαστική απόφαση αναφέρει ότι είχε ενεργό εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στην κατ’ επανάληψη σεξουαλική εκμετάλλευση-κακοποίηση ανήλικης.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας όπως αναφέρει η εφημερίδα είχε δηλώσει ότι δεν νομιμοποιείται να την απομακρύνει από τα καθήκοντά της, διότι δεν καταδικάστηκε, ούτε εκκρεμεί καταγγελία εναντίον της.

Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας ένιψε τας χείρας του αναφέροντας ότι αυτός που μπορεί να παύσει την υπάλληλο είναι ο εργοδότης της δηλαδή, η Σχολική Εφορεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εμπλοκή της υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας καταγράφεται στην καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που εξέδωσε στις 23/12/2016 εναντίον του συζύγου της, στον οποίον επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης.

Η καταδικαστική απόφαση είναι άκρως αποκαλυπτική και σε ό,τι αφορά την ανάμειξη αυτής της γυναίκας στην υπόθεση, που παραδόξως δεν συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο παρά μόνο ο σύζυγός της, παρόλο που και οι δύο τους έκαναν πλύση εγκεφάλου στην ανήλικη και επιδίδονταν σε ψυχολογικό εκβιασμό.

Αποσπάσματα από την απόφαση του δικαστηρίου

Ακολουθούν αποσπάσματα από την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν δημοσιοποιήθηκε, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται η εμπλοκή, η συνέργεια και η συμμετοχή της υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας στην κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα ”Ο Φιλελεύθερος”:

 

Ειδικότερα, στη δικαστική απόφαση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ΧΧΧ ηλικίας 12 ετών, είχε ξεκινήσει μαζί με τη φίλη της ΧΧΧ να επισκέπτεται το σπίτι του κατηγορούμενου, προφανώς, γιατί η σύζυγός του ΧΧΧ, τους έδινε περισσότερη σημασία από τους γονείς τους.

» Οι επισκέψεις αυτές αρχικά ξεκίνησαν με το να παίζουν χαρτιά, η ΧΧΧ (σ.σ. υπάλληλος της Σχολικής Εφορείας), ο κατηγορούμενος και οι δύο ανήλικες, όμως, στην πορεία, πήραν μια θλιβερή τροπή.

» Για λόγους που μόνο η σύζυγος του κατηγορούμενου γνωρίζει, είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί την ΧΧΧ ηλικίας 12 ετών, τότε, για να διαπιστώσει αν της ήταν πιστός ο σύζυγός της, αλλά και για να διεγείρει ερωτικά τον σύζυγο της.

» Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της ΧΧΧ και λόγω της παιδικής αφέλειας που χαρακτηρίζει παιδιά εκείνης της τρυφερής ηλικίας, αρχικά την είχε βάλει να του τηλεφωνά (σ.σ. του συζύγου της) και να του λέει γλυκόλογα για να δει η ίδια αν θα πέσει ο σύζυγός της στην παγίδα.

» Όμως, δεν αρκέστηκε εκεί και ενέπλεξε ένα παιδί μιλώντας του για τα ερωτικά της θέματα και πιέζοντας για να συμπεριφέρεται ως ερωτευμένη. (…)

Έκαμψε τους ενδοιασμούς της ανήλικης, απειλώντας την, ότι θα έλεγε στους γονείς της αυτά που η ίδια την είχε βάλει να κάνει, ενώ ο κατηγορούμενος είχε αρχίσει να την πολιορκεί, λέγοντας της ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και να την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν έχει σεξουαλική επαφή μαζί του».

Όλη αυτή η προεργασία της συζύγου του κατηγορούμενου, με τη δική του ανοχή, είχε οδηγήσει στο να πιστέψει η παραπονούμενη, μετά από δύο χρόνια έντονης πλύσης εγκεφάλου και ψυχολογικού εκβιασμού και από τους δύο, ότι ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο, ο οποίος, στο μεταξύ είχε ξεθαρρέψει και της έλεγε ερωτόλογα και αγάπες στις συχνές τους επικοινωνίες. Ακόμη και όταν η ανήλικη προσπάθησε να ξεκόψει, δεν την άφησε ήσυχη το ζεύγος.

Είχε επανέλθει δριμύτερο το ζεύγος με πιο έντονη ψυχολογική πίεση που αφορούσε την ισχυριζόμενη κατάθλιψη και τις απειλές του κατηγορούμενου για αυτοκτονία. (…) Όταν άρχισε η ανήλικη να επεξεργάζεται στο μυαλό της τα γεγονότα, να αντιλαμβάνεται το παιγνίδι που είχε παιχτεί σε βάρος της, αποφάσισε να πάει να καταγγείλει όλα τα γεγονότα για τα οποία μέχρι και τώρα λαμβάνει ψυχοθεραπεία».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο κατηγορούμενος σύζυγος, δεν έχει μεταμελήσει για τις πράξεις του, αφού ακόμα και μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου δήλωνε αθώος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.