Το αφήγημα της υποταγής στην υπηρεσία του ενδοτισμού

Απαξιώνουν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τη θυσία των παλληκαριών της!

Του Πέτρου Θ. Παντελίδη

Η απαξίωση της Ιστορίας του Ελληνισμού είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια που γίνεται στις μέρες μας. Είναι προσπάθεια απαξίωσης των αρχών της ελευθερίας και της αγωνιστικότητας. Προσπαθούν να κάμψουν έτσι την αντίσταση και την απόφαση για διεκδίκηση από το λαό. Θέλουν να τον κάμουν να παραμείνει απαθής στις εξελίξεις και να συναινέσει σε μια λύση δήθεν επανένωσης, που στην ουσία θα είναι αποδοχή της κατοχής και της αναγνώρισης του ηγεμονικού ρόλου της Τουρκίας στην Κύπρο. 

Με την εκ περιτροπής προεδρία, την παράδοση των περιουσιών των προσφύγων στους σφετεριστές, με την παραμονή των εποίκων με την αποδοχή του ΒΕΤΟ για τους Τουρκοκυπρίους και την ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση των Τούρκων υπηκόων, η Κύπρος θα γίνει ένα τουρκικό προτεκτοράτο στην αρχή και στο τέλος μια τουρκική επαρχία, που θα σημάνει το τέλος του Ελληνισμού της Κύπρου.

Οι ηγετικοί παράγοντες του «συνετορεαλισμού» και της αποδοχής των τουρκικών όρων θέλουν ο λαός να υποκύψει. Τονίζουν στους οπαδούς τους ότι δεν είναι καιρός για πατριωτισμούς και ηρωισμούς. Και απαξιώνουν την ελληνική Ιστορία λέγοντας, ότι κάθε φορά που ο Ελληνισμός αντέταξε το ΟΧΙ στους ισχυρούς, γνώρισε καταστροφές και το πλήρωσε με τεράστιες ζημιές και θανάτους.

Απαξιώνουν το ιστορικό ΟΧΙ του 40, που έγραψε το έπος της Αλβανίας. Τονίζουν ότι αν η Ελλάδα συναινούσε στην απαίτηση της Ιταλίας, δεν θα πλήρωνε το ΟΧΙ με εκατόμβες νεκρών και με καταστροφή της χώρας και της οικονομίας της. Δεν θα γνώριζε την τραγωδία της κατοχής και του μετέπειτα εμφυλίου πολέμου, αλλά θα συνέχιζε με την οικονομική της ανάπτυξη και σήμερα θα ήταν μια προοδευμένη ευρωπαϊκή χώρα.

Απαξιώνουν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τη θυσία των παλληκαριών της, λέγοντας ότι ήταν λάθος που τα βάλαμε με τη Βρετανία, που ανάμειξε την Τουρκία στο Κυπριακό και της πρόσφερε συνθήκες διχοτόμησης. Ενώ αν ήμαστε καλά παιδιά θα είχαμε την αυτοκυβέρνηση, που θα μας οδηγούσε στην οικονομική ανάπτυξη.

Κατηγορούν τους ηγέτες μας, ότι αντιδρώντας στις απαιτήσεις των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, φέραμε την Τουρκία στην Κύπρο και γνωρίσαμε την εισβολή και την κατοχή μέρους της Κύπρου.

Και όταν υπάρχει αναφορά στο Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα, ειρωνεύονται τον ελληνικό ηρωισμό, ως μυθολογία του εθνικισμού.

O Μουσταφά Ακιντζί με τον άλλο… γίγαντα του Σοσιαλισμού Γιωργάκη Παπανδρέου.

Με το πνεύμα αυτό θεωρούν δίκαιη την εκ περιτροπής προεδρία. Θεωρούν δίκαιη την υφαρπαγή των περιουσιών των προσφύγων και την παραμονή των εποίκων ως πράξη δικαιοσύνης. Δεν τους ενοχλεί το ΒΕΤΟ των Τουρκοκυπρίων, ούτε η αναγνώριση του δικαιώματος εγκατάστασης στους Τούρκους υπηκόους. Θεωρούν ότι όλα θα κυλούν ομαλά και ότι η ανάπτυξη θα κάμει την οικονομική καταστροφή και τις συνέπειές της ένα κακό όνειρο. Μας καλούν να υποταχθούμε, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ΟΧΙ στις απαιτήσεις των μεγάλων δυνάμεων και «των στρατηγικών μας εταίρων»…

Όσο για την Κ.Δ. την κυριαρχία της και τη διεθνή προσωπικότητά της είναι έτοιμοι να τα απεμπολήσουν για να ζήσουμε ειρηνικά, έστω και με την παρουσία μερικών χιλιάδων τουρκικού στρατού. Το θεωρούν μάλιστα νίκη, γιατί τώρα έχουμε στην Κύπρο 40.000 κατοχικού στρατού.

Ξεχνούν ότι η κατοχή είναι παράνομη, ο εποικισμός έγκλημα πολέμου, η παρουσία τουρκικού στρατού απαράδεκτη. Όταν η παρουσία μερικών χιλιάδων γίνει νόμιμη, τότε εύκολα και νόμιμα οι χιλιάδες θα αυξηθούν σε λίγες ώρες. Τώρα, λένε, η Κύπρος είναι διαιρεμένη. Με τη λύση θα την «επανενώσουμε». Ξεχνούν ότι τώρα η διχοτόμηση είναι παράνομη και με τη λύση που προωθούν η διχοτόμηση θα νομιμοποιηθεί και το παράνομο κράτος θα γίνει νόμιμο.

Η απάντηση είναι μία. ΟΧΙ. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε απόγονοι ηρώων της ελευθερίας. Θα διεκδικήσουμε την απελευθέρωση της Κύπρου, όχι με πόλεμο, αλλά με διεκδίκηση αναγνώρισης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου.

Τουρκική σειρά για πρώτη φορά στην κυπριακή τηλεόραση, στο ‘Άστρα’, το κανάλι του ΑΚΕΛ!!!

One thought on “Το αφήγημα της υποταγής στην υπηρεσία του ενδοτισμού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.