Απαιτεί ενδιάμεση συμφωνία ο Ακιντζί

Κάτω από την σκιά που του πρόσφεραν τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας που βρέθηκαν στο ψευδοκράτος  για τους σημερινούς εορτασμούς ο Μουσταφά Ακιντζί προέβη σε νέες αξιώσεις για το Κυπριακό.

Τα τουρκικά μαχητικά F-16, που βρίσκονται σταθμευμένα στην Τύμπου, πέταξαν χθες πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία και σε μικρή απόσταση από τη γραμμή καταπαύσεως του πυρός. Οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών διήρκησαν 45 λεπτά προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος θα δεχθεί σήμερα το χαιρετισμό στρατιωτικής παρέλασης, αναφέρθηκε χθες στο Κυπριακό καταγράφοντας συγκεκριμένες αξιώσεις.

Υποστήριξε όπως οι δύο πλευρές προχωρήσουν σε μια στρατηγική συμφωνία στο Κυπριακό πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών. Σύμφωνα με την προσέγγιση Μουσταφά Ακιντζί αφού προκύψει πρώτα συμφωνία πλαίσιο τότε θα μπορεί να ορισθεί ένα πρόγραμμα διαπραγματεύσεων, ζητώντας την ίδια ώρα να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Κατά τον κ. Ακιντζί πρέπει επιτέλους να τερματιστεί η στάση της ε/κ πλευράς που βλέπει συνομιλητή μόνο την Τουρκία και μειώνει τους Τ/κ «και τους θεσμούς που αυτοί έχουν εκλέξει. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν θα ζήσουμε σε αυτό το νησί ισότιμα, αυτό θα γίνει με την τ/κ κοινότητα. Και το πιο σημαντικό, δεν είναι εφικτή μια λύση που δεν θα εγκρίνεται από τον τ/κ λαό».

Ο ηγέτης του κόμματος των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, προέβη σε ανακοινώσεις για την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ανακοίνωσε άνοιγμα των Βαρωσίων για τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους (δηλαδή τους Ελληνοκύπριους) υπό ειδικό καθεστώς και με την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών. Τοποθετήσεις που έγιναν με αφορμή την επέτειο του ψευδοκράτους και στα πλαίσια του «προεκλογικού αγώνα» στα κατεχόμενα.

Από την άλλη ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου («υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους) μιλώντας σε ξένους βουλευτές και δημοσιογράφους που βρίσκονται στα κατεχόμενα υποστήριξε πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστά κράτη. Τους ξένους βουλευτές και δημοσιογράφους συνάντησε και ο Μουσταφά Ακιντζί τους οποιους και ενημέρωσε για το Κυπριακό.

Ανδρέας Πιμπίσιης, “Φ”

>>> Ο Ερντογάν ανυψούται ξανά ως μεγάλη ελπίδα του Ν.Αναστασιάδη και ΣΙΑ

One thought on “Απαιτεί ενδιάμεση συμφωνία ο Ακιντζί

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.