Ο Αναστασιάδης τα ‘χει χαμένα… ευελπιστεί για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό μετά τις εκλογές

ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ! Είμαι βέβαιος ότι μετά τις εκλογές ο Αλλάχ θα φωτίσει τον Ερντογάν εφέντη ν’ αλλάξει γνώμη και με σώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως ευελπιστεί μετά τις προεδρικές εκλογές, αλλά και τις εσωτερικές διεργασίες εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας, μέσω μιας κατάλληλης προετοιμασίας στην οποία ο ρόλος τόσο των ΗΕ όσο και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα είναι καταλυτικής σημασίας, να υπάρξει το αναγκαίο υπόβαθρο για μια νέα και ουσιαστική πρωτοβουλία για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. 

Σε αναφορά του στο Κυπριακό και στην επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτος, στον χαιρετισμό του στη σημερινή 34η Γενική και Καταστατική Συνέλευση της `Ενωσης Δήμων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “δυστυχώς η σημερινή ημέρα, με την οποία συμπληρώνονται 34 χρόνια από την μονομερή αποσχιστική ανακήρυξη ενός παράνομου μορφώματος, μας υπενθυμίζει για μια ακόμα μια φορά τον πόνο αλλά και τις συνέπειες της βάναυσης εισβολής, τους αγνοούμενους, τα θύματα προς υπεράσπιση της ελευθερίας και όχι μόνο, τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων συμπολιτών μας”. 

Μας υπενθυμίζει, ανέφερε, “την ανάγκη συνέχισης του αγώνα αλλά και των προσπαθειών για επίτευξη μιας λύσης που θα οδηγεί στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος μακριά από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και ξένους στρατούς, και το οποίο θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αποφασίζουν από μόνοι τους για την τύχη της πατρίδας τους”. 

Απευθυνόμενος στους δημάρχους και στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων των κατεχόμενων δήμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του “που για 43 και πλέον χρόνια αγωνίζονται με επιμονή και προσμονή, προσβλέποντας στη λύση του πολιτικού μας προβλήματος και στην επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας”.

ΚΥΠΕ

>>> Πανηγύρια στα κατεχόμενα για την παράνομη επέτειο του ψευδοκράτους

One thought on “Ο Αναστασιάδης τα ‘χει χαμένα… ευελπιστεί για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό μετά τις εκλογές

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.