Τα fake news του Δίπλαρου, οι κόρες Χριστόφια και τα τασάκια του Νίκαρου

Ευτύχιος Δίπλαρος, βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Καυστικό χιούμορ από τον Γιώργο Καλλινίκου

Εσπευσμένα στο Προεδρικό έτρεξε χθες ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Κατέβηκε από την πολυτελή του λιμουζίνα, ανέβηκε τα σκαλιά του μεγάρου, πέρασε μπροστά από τους φρουρούς εμφανώς αλαφιασμένος, δεν τους είπε ούτε καλημέρα και μπούκαρε στο προεδρικό γραφείο. «Πρόεδρε, έχουμε θέμα», είπε στον Νίκαρο. Εκείνος ήταν χαλαρός και αρακτός.

Είχε ανοικτό τον υπολογιστή του και διάβαζε την τελευταία δημοσκόπηση που είχε δει το φως της δημοσιότητας. Το χαμόγελο του ήταν ενδεικτικό της ικανοποίησης κάποιου, που βλέπει μια ακόμη πενταετή θητεία να πλησιάζει. Πάντοτε, διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις… «Καλημέρα λέμε πρώτα, Φούλη μου», του είπε, με εμφανή τη διάθεσή του να μην επιτρέψει σε οτιδήποτε να τον μετακινήσει από την ραστώνη, που οι δημοσκοπικές εκτιμήσεις του πρόσφεραν.

«Καλημέρα, Πρόεδρε. Έχουμε θέμα με τον Δίπλαρο», συνέχισε ο Αβέρωφ στην ίδια παραζάλη, που εμφανώς βρισκόταν. «Τι θέμα; Ανακάλυψε καμιά αιμομιξία αγρινών πάλι ή άλλων ζώων αυτή τη φορά, χεχεχε», απάντησε ο Νίκαρος με εύθυμη διάθεση. «Όχι, Πρόεδρε, δεν είναι αυτό…», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και κόμπιασε. «Αν του τελείωσε το τριαντάφυλλο και δεν μπορεί να πίνει το γάλα του, να του προμηθεύσουμε εμείς, βρε Φούλη. Πρέπει να έχει δυνάμεις μέχρι τον Φεβράρη ο μικρός… χεχεχε», συνέχισε ο Πρόεδρος με σαρκαστική διάθεση.

«Πρόεδρε, την πατήσαμε σου λέω», είπε ο Αβέρωφ, δείχνοντας να θέλει να προσγειώσει τον Νίκαρο. «Λέγε, βρε Φούλη, και μου τα έπρηξες πρωινιάτικα. Και ήρθα και με καλή διάθεση σήμερα…», ήταν η προεδρική απάντηση. «Παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα…», είπε διστακτικά ο εκ Πινδάρου ορμώμενος. «Χαράς το πράγμα που έκανε. Είναι μικρός. Θα μάθει κάποια στιγμή, ότι οι πολιτικοί όταν δεν λένε αλήθειες δεν το παραδέχονται ποτέ. Εδώ σε έναν ολόκληρο λαό είπαμε ότι δεν θα έχει κούρεμα και μετά που τους κουρέψαμε δεν είπαμε ποτέ ότι δεν λέγαμε την αλήθεια. Είδες να γίνεται κάτι; Δες τις δημοσκοπήσεις. Σκίζω… Πες του Δίπλαρου να βλέπει να μαθαίνει και είναι οκέι», πρόσθεσε ο Νίκαρος.

«Πρόεδρε, δεν είναι τόσο απλό. Το παραδέχθηκε στο δικαστήριο. Σε αγωγή των κόρων του Χριστόφια. Είχε δηλώσει σε ένα κανάλι ότι είχαν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα. Σε γραπτή δήλωσή του παραδέχθηκε ότι «ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη» η δήλωση του», εξήγησε ο Αβέρωφ. Ντανγκ, ντονγκ, ντανγκ… Ο Φούλης έσκυψε κάτω για να προφυλαχθεί. Ο Νίκαρος μόλις είχε θυμηθεί τον παλιό «καλό» του εαυτό. Εκσφενδόνιζε όσα τασάκια είχε στο γραφείο του. «Ρε Φούλη, βαλθήκατε να με τρελάνετε; Από τη μια η Αστυνομία κάνει απροειδοποίητες ασκήσεις και τρομάζει τον κόσμο, από την άλλη εκείνος ο Καδής τα έκανε μαντάρα με τις εξετάσεις, μιαν υπάλληλο σχολικής εφορείας δεν κουμάνταρε να στείλει σπίτι της, θυμήθηκε και η Κομισιόν να βγάλει έκθεση και να πατώσουν οι μαθητές μας, οι γιατροί αδειάζουν τα νοσοκομεία… Έλεος. Δεν θα μου αφήσετε ψηφοφόρους», ούρλιαξε ο Νίκαρος, που η αγαλλίαση την οποία αισθανόταν προηγουμένως, ήταν εξόφθαλμο ότι είχε πάει περίπατο.

«Πρόεδρε, με τον Δίπλαρο τι να κάνω», τόλμησε να ρωτήσει ο Αβέρωφ, χωρίς, όμως, να τολμά να σηκωθεί από εκεί που είχε σκύψει. «Να τον εξαφανίσεις μέχρι τον Φεβράρη. Να τον στείλεις στον Σταυρό της Ψώκας να καταγράφει αιμομιξίες αγρινών», απάντησε ακόμη πιο εκνευρισμένος ο Πρόεδρος. «Είναι και κάτι ακόμη, Πρόεδρε…», ψέλλισε ο Αβέρωφ. «Τι άλλο, βρε Φούλη, πρόσεξε τι θα πεις», είπε με το θυμό του να παραμένει στα ύψη ο Νίκαρος. «Πρέπει να αλλάξουμε το σλόγκαν του προεκλογικού μας…», ψιθύρισε ο εξ Αργάκας ορμώμενος. «Τι εννοείς; Γιατί να το αλλάξουμε;», ξαναρώτησε ο Πρόεδρος. «Τούτο με τα fake news, που παπαγαλίσουμε τις τελευταίες μέρες, δεν πρέπει να τα ξαναπούμε, Πρόεδρε. Θα μας κτυπούν κάτω όπως το χταπόδι ο Νικόλας, ο Μαλάς και ο Λιλλήκας».

Την ίδια στιγμή, χαρωποί εισήλθαν στο προεδρικό γραφείο ο Πρόδρομος και η Αννίτα (πώς τα φέρνει η μοίρα βρε παιδί μου, μετά από εκείνη την περιώνυμη ατάκα του πρώτου περί… καλλιστείων, να βρεθούν τώρα οι δυο τους να συνεργάζονται στην πασαρέλα των… fake news). «Πρόεδρε, καλή σου μέρα. Έχουμε έτοιμη την ανακοίνωση που θα διαβάσουμε σήμερα στα ΜΜΕ. Θα τους πούμε για τα fake news του Νικόλα και του Μαλά…». Ζμπαμ, ζμπουμ, ζμπαμ, ζμπουμ… Το Προεδρικό σείστηκε ολόκληρο. Ναι, καλά καταλάβατε, αγαπητοί φίλοι, τι ήταν οι θόρυβοι αυτοί. Τα τασάκια είχαν εξαντληθεί. Και ο Νίκαρος εκσφενδόνιζε ό,τι έβρισκε. Βάζα, πιατάκια, φλιτζάνια, αγαλματάκια… Το μόνο που δεν πληροφορήθηκε η στήλη ήταν κατά πόσο ο Αβέρωφ, η Αννίτα και ο Πρόδρομος  πήδηξαν από το παράθυρο για να γλυτώσουν ή είχαν κάποιο απρόοπτο τραυματισμό… Όσο για τον Δίπλαρο, άντε τώρα να γίνει πιστευτός για οτιδήποτε…

Γιώργος Καλλινίκου “Φ”

>>> Fake news: ΠτΔ: Ρόλο στην ασφάλεια της ΚΔ αναλαμβάνει η ΕΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.