ΑΛΒΑΝΙΑ: Εμπλεκόμενη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος η σύζυγος του Έντι Ράμα

Μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις σχέσεις του καθεστώτος Ράμα με βαρώνους ναρκωτικών, νέα δημοσιεύματα εμπλέκουν τη σύζυγο του, Λίντα, σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω του τραπεζικού συστήματος. Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος διορισμός της… στο διοικητικό συμβούλιο της Αμερικανικής Τράπεζας Επενδύσεων (Abi Bank).

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ριλίντια Ντεμοκρατίκε, στο τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας υπάρχουν 16 τράπεζες, αλλά μόνον μία εξ αυτών προέρχεται από μια Offshore, η Abi Bank. Η τράπεζα, μέσω του δαιδαλώδους συστήματος των offshore, εμπλέκεται σε οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των $5 δις δολαρίων, που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών, τις οποίες διευκολύνει το καθεστώς Ράμα.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης Ράμα πάντως με το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από τις Ιταλικές Αρχές, οι οποίες συνέλαβαν πρόσφατα στενούς συνεργάτες του Αλβανού πρωθυπουργού σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες.

One thought on “ΑΛΒΑΝΙΑ: Εμπλεκόμενη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος η σύζυγος του Έντι Ράμα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.