Και στον Εγκεμέν Μπαγίς η «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους

Δίπλα στον Ερντογάν ο κοντοστούπης Μπαγίς, περικυκλωμένοι από μερικούς ελληνόφωνους γενίτσαρους.

Με την προτροπή και την πρόσκληση του αδερφού μου «πρωθυπουργού» της «ΤΔΒΚ», Χουσείν Οζγκιουργκιούν, αποδέχθηκα την διπλή υπηκοότητα της «ΤΔΒΚ», ανέφερε στην πρώτη του δήλωση ο Εγκεμέν Μπαγίς, μετά την δημοσιοποίηση σε όλες σχεδόν τις τ/κ εφημερίδες σήμερα, της παραχώρησης της «υπηκοότητας» του ψευδοκράτους στον Τούρκο πρώην Υπουργό για θέματα ΕΕ.

Όπως μεταδίδεται σε τ/κ ιστοσελίδες, ο Μπαγίς προέβη στο πρώτο του σχόλιο μετά την είδηση ότι πήρε και αυτός την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους, σε δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας Πόστα. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω είδηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια αλλά και έντονες επικρίσεις στα κατεχόμενα. Ο Εγκεμέν Μπαγίς εργάζεται σήμερα ως διευθυντής ινστιτούτου στο τουρκικό πανεπιστήμιο Αϊντίν, το οποίο έχει κάνει αίτηση λειτουργίας στα κατεχόμενα.

Όλο γλύκες ο Τάκης Χατζηδημητρίου εναγκαλίζει τον εγκάθετο του Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο. “Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!» όπως λέει και μια κλασική ατάκα σε ελληνική ταινία…

Η «υπηκοότητα» παραχωρήθηκε στον Τούρκο πρώην Υπουργό, αλλά και στον Τούρκο επιχειρηματία που διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, συνιδιοκτήτη της εταιρείας Τ & Τ, Εμρουλλάχ Τουρανλί, κατά την τελευταία συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» στα κατεχόμενα. Η απόφαση του «υπουργικού» της 10ης Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους» ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι πολλά άτομα από την Τουρκία παίρνουν την διπλή – όπως ανέφερε – υπηκοότητα για να στηρίξουν την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. Ο ίδιος, είπε, εδώ και χρόνια στηρίζει την «θυγατέρα πατρίδα» σε διεθνείς πλατφόρμες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενώ είναι μέλος της εφορίας σε ένα πανεπιστήμιο στο ψευδοκράτος και γι’ αυτό συχνά πηγαινο-έρχεται. Ο «πρωθυπουργός», εξήγησε, εννοώντας τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν, είναι φίλος του και με δική του πρόσκληση και προτροπή, έκανε και ο ίδιος αίτηση για να πάρει την «υπηκοότητα», με την γνώση και στήριξη της Τουρκίας,

Είναι η πρώτη φορά, συμπλήρωσε, που παίρνει την υπηκοότητα άλλης χώρας πλην της Τουρκίας και ευχήθηκε σήμερα, που είναι η παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, «χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του».

Θυμήθηκε επίσης ότι όταν ήταν 15 χρονών ήταν μεταξύ των διοργανωτών για τις εκδηλώσεις στήριξης του ψευδοκράτους και του Ραούφ Ντενκτάς, στη Νέα Υόρκη, μπροστά από τα ΗΕ, με την σύζυγό του στην πρώτη εκδήλωση που εμφανίστηκαν μαζί μετά την γνωριμία τους ήταν στο χορό του ψευδοκράτους για την γιορτή της Δημοκρατίας ενώ στα 15 χρόνια που πολιτεύθηκε σε κάθε έναν που «άπλωνε τη γλώσσα του» στο ψευδοκράτους, του έλεγε ο ίδιος «one minute», όπως συμπλήρωσε. Γι’ αυτό, κατέληξε, δεν κρύβεται τίποτε πίσω από την παραχώρηση της «υπηκοότητας» και δεν χρειάζονται θεωρίες συνομωσίας, όπως είπε.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, στην τελευταία του συνεδρία το «υπουργικό συμβούλιο» παραχώρησε την «υπηκοότητα» σε 519 άτομα συνολικά.

ΚΥΠΕ

>>> Τα πανηγύρια των Τούρκων για την 34η ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.