Σε δίκη για… υποκίνηση βίας κατά ομοφυλόφιλων ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

«Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! «Αποβράσματα» της κοινωνίας οι ομοφυλόφιλοι»

Μετά από μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες εις βάρος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο κ. Αμβρόσιος παραπέμπεται σε δίκη για υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματός του.

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος είχε χαρακτηρίσει «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους και είχε προτρέψει το ποίμνιό του: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!»

Αφορμή για αυτές τις προτροπές σε βία κατά των ομοφυλόφιλων, το 2015, ήταν το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

“Υποκίνηση βίας” κατά ομοφυλόφιλων με… γλειφιτζούρια

Σε ένα άνευ προηγούμενου κήρυγμα κατά των ομοφυλοφίλων και των βουλευτών που υποστηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης, με εκφράσεις όπως «όταν και όπου τους συναντάτε φτύστε τους» είχε προχωρήσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ανάρτηση στο προσωπικό του blog. Μάλιστα ο τίτλος της ανάρτησής του είναι «Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, Φτύστε τους».

O μητροπολίτης σημείωνε: «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!»

Και απευθυνόμενος προς το ποίμνιό του τόνιζε: «Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξευτιλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: “άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!”ξευτιλισμένους

»Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

Κατόπιν αυτού εννέα πολίτες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Και συγκεκριμένα η μήνυση έγινε στις αρχές Ιανουαρίου 2016. Τελικά η μήνυση έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα, που παρέπεμψε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σε δίκη στις 15 Μαρτίου 2018, στο Αίγιο.

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.