Νότιος Κορέα: Αναγκάζουν νοσοκόμες να κάνουν “Sex Show” επί σκηνής!

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση υψηλόβαθμων αξιωματούχων ενός νοσοκομείου της Νότιας Κορέας να εξαναγκάζουν τις νοσηλεύτριες σχεδόν ημίγυμνες να χορεύουν στη σκηνή μπροστά στο διοικητικό συμβούλιο, σε ασθενείς και τους κηδεμόνες τους!

Η Κορεατική Ένωση Νοσηλευτών ζήτησε τη διεξαγωγή εμπεριστατωμένης έρευνας στο Ιερό Καρδιολογικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Hallym, που βρίσκεται στη βόρεια πόλη Chuncheon, σύμφωνα με την εφημερίδα «Times of Korea».

«Αυτή είναι μια σοβαρή πρόκληση για τον επαγγελματισμό και την αυτοεκτίμηση των νοσοκόμων», ανέφερε η Ένωση σε σχετική ανακοίνωση της. «Υπάρχουν νοσοκόμες που υποφέρουν από τον έντονο φόρτο εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς και τις συχνές υπερωρίες με την αίσθηση του καθήκοντος και του επαγγέλματός τους. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η απόφαση-σκάνδαλο είναι δυσφημιστική και προσβλητική γι’αυτούς τους νοσοκόμους».

Το θέμα πήρε έκταση την περασμένη εβδομάδα μετά από καταγγελία νοσηλεύτριας στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο από νοσηλευτές με κοντομάνικα παντελόνια και πιτζάμες που έκαναν …σεξουαλικό χορό κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου αθλητικού γεγονότος τον Οκτώβριο.

«Αυτοί που αναγκάζονται να χορεύουν είναι συνήθως οι νοσοκόμοι που προσλαμβάνονται πρόσφατα, οι οποίοι δεν μπορούν να αρνηθούν τέτοια καψώνια», ανέφερε η νοσοκόμα σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. «Μας ανάγκασαν να χορέψουμε μπροστά σε υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης που κάθονταν δίπλα δίπλα σε ένα μακρύ τραπέζι».

«Πρέπει να ξαπλώνουμε στο πάτωμα και να απλώνουμε τα πόδια μας μπροστά στους ασθενείς και τους κηδεμόνες τους», έγραψε χαρακτηριστικά μία άλλη νοσοκόμα.

«Κατά τη διάρκεια της πρακτικής, οι διευθυντές του Νοσηλευτικού Τμήματος μας δίνουν οδηγίες για να κάνουμε σαγηνευτικές χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου», ανέφερε με αγανάκτηση συνάδερφος τους .

Στη Βόρεια Κορέα τα κορίτσια δείχνουν τα κάλλη τους στις παρελάσεις…

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Απασχόλησης και Εργασίας ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εσωτερικός έλεγχος στο εν λόγω νοσοκομείο. «Αν βρούμε νομικά προβλήματα θα καλέσουμε τους υπεύθυνους νοσοκομειακούς υπαλλήλους» δήλωσε στέλεχος του Υπουργείου στην εφημερίδα «Times» της Κορέας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.