Στους 19 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ελλάδα – Δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο καθώς λίγο μετά τις 11 το πρωί το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 19.

Η μια από τις σορούς είχε, μάλιστα, σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.

Και οι δύο σοροί, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν σε άνδρες ηλικίας περίπου 55 και 42 ετών, έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε ο 17ος νεκρός σε αποθηκευτικό χώρο στη Μάνδρα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων αγνοουμένων.

Σχεδόν 1000 σπίτια παραμένουν για τέταρτη μέρα σήμερα χωρίς νερό και ρεύμα στην Μάνδρα, στη Ελλάδα, που επλήγη περισσότερο από τις φονικές πλημμύρες της περασμένης Τετάρτης, προκαλώντας την οργή των κατοίκων, που αβοήθητοι προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι τους έχει απομείνει. Εν τω μεταξύ συνεχίζει να βρέχει για τέταρτη μέρα, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για όλους όσοι αναγκάζονται να ζήσουν και να επιβιώσουν στις συνθήκες αυτές.

Είναι δυνατόν να μας λένε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας είναι τρία χρόνια στο δασαρχείο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αναρωτιέται με απόγνωση η δήμαρχος της περιοχής που επλήγη από την φονική κακοκαιρία με τους νεκρούς και τις ανυπολόγιστες ζημιές. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ισχυρίστηκε χθες πως εκ μέρους της έχει δρομολογηθεί η μελέτη και πως έχει «κολλήσει» στο δασαρχείο, καθώς ο δασάρχης «δεν εντέλλεται από κανέναν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση είναι τραγική, ζητώ διάνοιξη των ρεμάτων τώρα, που οι τοίχοι των εταιριών είναι μισογκρεμισμένοι, δήλωσε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον Σκάι το πρωί του Σαββάτου και εξήγησε πως «είναι κατεστραμμένα όλα τα ισόγεια της Μάνδρας. Θρηνούμε νεκρούς και δεν μπορούμε ούτε να τους θάψουμε, δεν υπάρχει ούτε νεκροταφείο».

«Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί… Κάθε μέρα μιλούσαμε με την περιφέρεια, αλλά υπάρχει μια γραφειοκρατία που καθυστερεί τα πάντα, δεν είναι υπηρεσίες της περιφέρειας;», διερωτήθηκε ακόμα.

«Δεν τον είδα τον πρωθυπουργό, γιατί δεν μπήκε στην πόλη, αλλά του λέω να αλλάξει αμέσως το πλαίσιο ώστε να γίνονται τα αντιπλημμυρικά με συνοπτικές διαδικασίες πρέπει μεγάλες εταιρίες να τα αναλαμβάνουν και να γίνονται άμεσα», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.