Η Άγκυρα απαγόρευσε τις εκδηλώσεις ομοφυλόφιλων

Η Άγκυρα απαγόρευσε την δημόσια προβολή ταινιών και εκθέσεων που έχουν σχέση με θέματα που αφορούν τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους και τους τρανς (διεμφυλικούς)  ανέφερε την Κυριακή το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας, επικαλούμενο ευαισθησίες της κοινής γνώμης.

«Από τις 18 Νοεμβρίου 2017, μεριμνώντας για τη δημόσια ευαισθησία της κοινότητάς μας, οποιαδήποτε γεγονότα όπως ΛΟΑΤ… κινηματογράφος, θέατρο, δημόσιες συζητήσεις, συνεντεύξεις, εκθέσεις απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας στην επαρχία μας προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και αρκετών δυτικών συμμάχων της Τουρκίας, για τις επιδόσεις της Άγκυρας στον τομέα των πολιτικών ελευθεριών.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, οι αρχές της Άγκυρας απαγόρευσαν ένα γερμανικό φεστιβάλ ομοφυλόφιλου κινηματογράφου, μία ημέρα πριν  την προγραμματισμένη έναρξή του. Ως αιτία έγινε επίκληση λόγων  δημόσιας ασφάλειας και τρομοκρατικών κινδύνων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.