Νέες αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών «στοιχειώνουν» τον Μπιλ Κλίντον

Ο Μπιλ Κλίντον βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από τέσσερις γυναίκες πίσω στο 2000, όταν ο πρώην πρόεδρος συνεργαζόταν με τον δισεκατομμυριούχο playboy Ron Burkle [αριστερά] και φιλοξενούνταν στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, γνωστό και ως… “Air F *ck One”. 

Τις νέες αποκαλύψεις φέρνει στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Οι τέσσερις γυναίκες, χαμηλόβαθμες νεαρές υπάλληλοι σε εταιρίες του Burkle, ισχυρίζονται οτι ο Κλίντον χρησιμοποίησε τη δύναμη του και τη φιλία του με το αφεντικό τους για να τις παρενοχλήσει σεξουαλικά και έχουν ήδη κινηθεί νομικά, όπως επιβεβαιώνουν και οι νομικοί σύμβουλοι του Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον, όπως και ο Γουάινσταιν [φωτο], προσφέρθηκε να προσλάβει ιδιωτικούς αστυνομικούς για να ξεκινήσει εκστρατεία λάσπης εναντίον των γυναικών, το απέρριψαν όμως οι νομικοί σύμβουλοι του Μπιλ Κλίντον.

Πριν δυο ημέρες, η Washington Post επανέφερε τη συζήτηση γύρω από τις κατηγορίες παρενόχλησης – μέχρι και βιασμών – εναντίον του Κλίντον, με αφορμή τη γενικευμένη έξαρση των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, την πολιτική, την επιχειρηματικότητα. Εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων και η γερουσιαστής Kirsten Gillibrand, που πήρε τη θέση της Χίλαρι στη Νέα Υόρκη, θεωρούν οτι κακώς τον υπερασπίστηκαν τότε και οτι με τα σημερινά δεδομένα, ο Μπιλ Κλίντον θα έπρεπε να παραιτηθεί από την προεδρία των ΗΠΑ.

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Κλίντον πλήρωσε $850.000 δολάρια για να διευθετήσει το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με την Paula Jones, πρώην υπάλληλο του Αρκάνσας, υπόθεση η οποία οδήγησε στην εκδίωξη του Κλίντον από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την επακόλουθη απαλλαγή του από τη Γερουσία το 1999.

Στη μακρά λίστα των θυμάτων του περιλαμβάνονται, εκτός από την Jones, οι Juanita Broaddrick, Kathleen Willey, κ.ά. και φυσικά η πρώην ειδικευόμενη του Λευκού Οίκου Monica Lewinsky με την οποία παραδέχθηκε οτι ειχε ερωτική σχέση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.