Ο απολογισμός της κακοκαιρίας μετά το πέρασμα «Ευρυδίκης» και «Ζήνων»

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους που αναζητούνταν στη Μάνδρα, μετά τη θεομηνία. Η σορός εντοπίστηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας και αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση για την ανάσυρση.

Έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες ανέρχεται στους 21, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον τελευταίο αγνοούμενο.

Πιθανολογείται πως πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού, από το όχημα του οποίου χθες είχαν εντοπιστεί η πινακίδα κυκλοφορίας και αντικείμενα από την καμπίνα, στην ευρύτερη περιοχή, περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο που παρασύρθηκε από το ρέμα.

Τη σορό εντόπισαν εργαζόμενοι του δήμου Μάνδρας που βρίσκονταν στο σημείο για εργασίες στο αμαξοστάσιο.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο για να ακολουθήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ: «Κράτα γερά μάνα ΕΛΛΑΣ»

Οι φίλοι της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας Αμμοχώστου “Ανόρθωση” έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για τους αδικοχαμένους μετά τις πλημμύρες, αλλά και τους πλημμυροπαθείς που ακόμα υποφέρουν.


Σημειώνεται ότι αγνοούνταν δύο άνδρες ο 30χρονος οδηγός φορτηγού Σωτήρης Πίνης και  ο επίσης οδηγός Χρήστος Γεωργακόπουλος.

Οι οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας που βιώνουν. Ήδη κάποια από τα θύματα έχουν κηδευτεί, όπως ο Γιώργος Νέζης και ο Γιώργος Μακαρούνας, ο 36χρονος οδηγός φορτηγού που βρέθηκε εγκλωβισμένος στο όχημά του το οποίο παρέσυραν τα ορμητικά νερά. «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε», ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου οδηγού.

Σήμερα θα κηδευτεί και ο Γιάννης Ρούμελης, ο 38χρονος οδηγός φορτηγού που εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο και ο 28χρονος Πέτρος Κολέτσης από το Ίλιον.

Ο χείμαρρος διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο την ώρα της νεροποντής παρασύρθηκαν επί τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα.

Υπάρχουν σοροί που βρέθηκαν ακόμη και στη θάλασσα, ωστόσο φαίνεται ότι στο σημείο όπου εντοπίστηκε σήμερα η σορός στο αμαξοστάσιο του δήμου αλλά και στο διπλανό μηχανουργείο τα νερά βρήκαν εμπόδιο και εκεί κατέληξαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική. Η Μάνδρα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο και οι κάτοικοι προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να χτίσουν από την αρχή τα βυθισμένα στη λάσπη σπιτικά τους.

Όμως η Ευριδίκη, όπως ονομάσθηκε το κύμα κακοκαιρίας και ο Ζήνων, ο κυκλώνας που εκδηλώθηκε προκάλεσαν ζημιές σε όλη τη χώρα.

>>> Ελλάδα: Στους 16 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.