Τριμερής σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Η Λευκωσία φιλοξενεί την πέμπτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου με τη συμμετοχή του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του Αιγύπτιου ομολόγου του Φατάχ Αλ Σίσι και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Την Σύνοδο θα απασχολήσει ιδιαίτερα η συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα της ενέργειας και της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποδέχτηκε το πρωί στο Προεδρικό τον Πρωθυπουργό Τσίπρα με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος Σίσι και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με αντιπροσωπείες των τριών χωρών και αμέσως μετά θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Στη συνέχεια οι Πρόεδροι Αναστασιάδης και Σίσι και ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Θα ακολουθήσει γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμή του Προέδρου της Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Αναστασιάδης και Σίσι θεσμοθέτησαν συμμαχία

Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κλείδωσαν τη Δευτέρα μία από τις πλέον σημαντικές συμφωνίες που πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία με γειτονικές της χώρες. Θεσμοθέτησαν τις συναντήσεις Κυβέρνηση-προς-Κυβέρνηση (Government-to-government, G2G) με την πραγματοποίηση δύο φορές τον χρόνο συναντήσεων ανάμεσα τους Προέδρους των δύο χωρών στη παρουσία και μελών των υπουργικών τους συμβουλίων. Συναντήσεις που θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν αποφάσεις και να προχωρούν στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

ΚΥΠΕ

>>> Ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών βλέπουν Αναστασιάδης – Σίσι

One thought on “Τριμερής σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.