Γαλανός: Θα λάβουμε αντίμετρα για την κλειστή Αμμόχωστο

Μετά την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραντ Μοντανά, ακολούθησε μια σειρά προκλήσεων, που έχουν να κάνουν με την Αμμόχωστο την οποία χρησιμοποιούν εκβιαστικά και αναστατώνουν συχνά πυκνά τους Αμμοχωστιανούς, δήλωσε σε ραδιοσταθμό Active ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

Ερωτηθείς αν έχει προβεί σε κάποια διαβήματα μετά τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα Daily Kibris σε Τουρκοκυπριακή εφημερίδα, ότι ξενοδοχεία που βρίσκονται στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2018 για τουριστικούς λόγους, ο κύριος Γαλανός, ανέφερε ότι θα ληφθούν αντίμετρα και θα αποφασιστούν τα όποια διαβήματα, από κοινού με τον ΥΠΕΞ.

«Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τέτοιες αναφορές και χρειάζεται να λαμβάνουμε πληροφορίες για το που το πάει η τουρκική πλευρά και να διαπιστώνουμε αν υπάρχει Σχέδιο Β. Υπάρχει σχέδιο με αντίμετρα για να αντιμετωπισθεί η νέα πρόκληση. Πρόκειται για ψυχολογικό εκβιασμό, παίζουν με τα νεύρα μας, λόγω και των εκλογών στα κατεχόμενα στις 7 Ιανουαρίου. Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα την κατάσταση και να δούμε τα πραγματικά δεδομένα».

Βίντεο αποκαλύπτει την περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου

Ένα νέο βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα drone, είδε τις τελευταίες μέρες το φώς της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει από ψηλά την περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου.

Διαψεύδει ο «υφυπουργός τουρισμού» τις αναφορές της Kibris

Σε νεότερη εξέλιξη η ηλεκτρονική σελίδα της Κibris, αναφέρεται σε απόφαση το λεγόμενου υπουργικού Συμβουλίου στις 18 Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο δόθηκε εντολή να αρχίσει η προεργασία μεταξύ των αρμοδίων «κυβερνητικών τμημάτων» και αξιωματικών του τουρκικού στρατού, για να οριστικοποιηθεί η περιοχή στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου που θα δοθεί από τον κατοχικό στρατό στο «υπουργείο τουρισμού».

Μεταφέρει μάλιστα δηλώσεις του «υφυπουργού τουρισμού», Ισμέτ Εσενγιέλ ότι η περιοχή στην οποία στόχος είναι να κατασκευαστεί μαρίνα με διεθνή διαγωνισμό, εκτείνεται από τη χερσόνησο, που βρίσκεται «το σπίτι του διοικητή» μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο.

Ο λεγόμενος υφυπουργός απορρίπτει αναφορές περί λειτουργίας ξενοδοχείων στην περίκλειστη περιοχή εντός του 2018, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση ή πρωτοβουλία για το θέμα των Βαρωσίων και της τουριστικής εκμετάλλευσης από «υπουργείο τουρισμού».

Άντρη Δανιήλ “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.