Ρατσιστική επίθεση από Πανεπιστημιακό δέχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τον Έλληνα καθηγητή Ευάγγελο μαρκόπουλο, ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, στο UCL.

Ο καθηγητής επιτίθεται φραστικά στον διεθνή μπασκετμπολίστα χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις που δεν συνάδουν με την καθηγητική του οντότητα αλλά και ξενοφοβικές εξάρσεις που δεν χαρακτηρίζουν δημοκρατικό και ευρωπαίο πολίτη.

Οι εκφράσεις αυτές είναι του τύπου «μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας» που ήδη σχολιάζονται αρνητικά και ευρέως στο ίντερνετ.

Σημειώνεται πως τα ρατσιστικά σχόλια του Έλληνα καθηγητή αναρτήθηκαν δημόσια στο ανοιχτό προφίλ  δημοσιογράφου, που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανεβάσει στο Facebook βίντεο των Milwaukee Bucks στο οποίο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε μαζί με άλλους συμπατριώτες μας στο γήπεδο των Cleveland Cavaliers τον εθνικό μας ύμνο.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει ανέβει στο διαδίκτυο με τον τίτλο «Giannis meets Greeks in Cleveland» και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral.

Ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος έγραψε στα σχόλια της δημοσιογράφου:

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας». 

Ο καθηγητής επιτίθεται φραστικά στον διεθνή μπασκετμπολίστα χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις που δεν συνάδουν με την καθηγητική του οντότητα

Όταν ο Γιάννης συνάντησε τους Έλληνες στο Κλίβελαντ

Άμεση στο σχόλιο του καθηγητή ήταν η αντίδραση άλλων χρηστών του διαδικτύου ενώ η κάτοχος του προφίλ, που ανέβασε το βίντεο, έγραψε «Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Έλληνας; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!». 

Άλλος χρήστης αργότερα τόνισε στα σχόλια αναφερόμενος στον καθηγητή «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;

Η αντίδραση των χρηστών του Facebook δεν πτόησε τον καθηγητή που λίγα λεπτά αργότερα σχολίασε εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Αρκετά έχει προκαλέσει το άτομο αυτό και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε όλοι που μας έχει γραμμένους».

Ο καθηγητής προσπαθεί τώρα να αμβλύνει στις εντυπώσεις:

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια του καθηγητή ο ίδιος επανήλθε με ανάρτησή του στις 15.05 (ώρα Ελλάδας) στην οποία έγραφε:

«Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκούνμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθώς και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο. 

Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξένους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θέση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γραφτήκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο.

Όπως φαίνεται ο καθηγητής ούτε πήρε πίσω τον χαρακτηρισμό μαύρος ούτε και τις άλλες εκτιμήσεις του.

Ποιος είναι ο καθηγητής που επιτέθηκε στον Αντετοκούνμπο

Ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος έχει καταγωγή από την Καλαμάτα αλλά μεγάλωσε, σπούδασε, και εργάστηκε στις ΗΠΑ όπου απέκτησε και την Αμερικανική υπηκοότητα. 

Τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science) τις ολοκλήρωσε στις ΗΠΑ και έχει εργαστεί στις ΗΠΑ ως επιστήμων πληροφορικής κυρίως στην ΙΒΜ, στη Siemens και στα ερευνητικά εργαστήρια Bell Laboratories της AT&T σε διαφορές θέσεις έρευνας, διοίκησης και ανάπτυξης τεχνολογίας.

O Ευάγγελος Μαρκόπουλος είναι ειδικός στον τομέα της Τεχνοκρατικής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών αναπτύσσοντας πρακτικά μοντέλα και έργα τεχνοκρατικής στρατηγικής και διασφάλισης τεχνοκρατικών και τεχνολογικών επενδύσεων.

Εκδήλωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μπρούκλιν

Θερμή υποδοχή από 1500 ομογενείς για τον Έλληνα διεθνή All Star Γιάννη Αντετοκούνμπο στον αγώνα ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Μπρούκλιν Νετς.  Δείτε την δήλωση του Γιάννη, του Μάικ Μπατίστ και του διαιτητή Γιάννη Φούφη.

One thought on “Ρατσιστική επίθεση από Πανεπιστημιακό δέχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.