Λεμεσός: Δεν πέρασαν σε σχολείο βιβλία τουρκικής προέλευσης – για πόσο ακόμη;

Φωτογραφίες και σύμβολα της Τουρκίας της «ΤΔΒΚ» του Κεμάλ, του Κουτσιούκ και του Ντενκτάς [με την έγκριση ΔΗΣΑΚΕΛ;]!

Μείζον πολιτικό θέμα παραλίγο να προκληθεί σε Δημοτικό Σχολείο της Λεμεσού όταν Τουρκοκύπριος δάσκαλος επιχείρησε να περάσει βιβλία της τουρκικής γλώσσας, αλλά και εγχειρίδια μαθηματικών στα οποία υπήρχαν φωτογραφίες και σύμβολα της Τουρκίας της «ΤΔΒΚ» του Κεμάλ, του Κουτσιούκ και του Ντενκτάς. Η άμεσα παρέμβαση του διευθυντή του σχολείου, υπηρεσιακών του Υπουργείου Παιδείας και του ίδιου του Υπουργού απέτρεψε κάτι τέτοιο και τα βιβλία μπήκαν [προσωρινά;] στις αποθήκες.

Η ιδιαιτερότητα και ο δάσκαλος

Το Δημοτικό Σχολείο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες αφού εκεί φοιτούν Τουρκοκύπριοι μαθητές. Η παραλίγο «πέτρα του σκανδάλου» ο Τουρκοκύπριος δάσκαλος δηλαδή. πηγαινοέρχεται καθημερινώς στα κατεχόμενα αφού εργάζεται με τη μέθοδο αγοράς υπηρεσιών στο σχολείο ώστε να βοηθά τους Τουρκοκύπριους μαθητές.

Στα μέσα του Οκτώβρη ο Τουρκοκύπριος δάσκαλος αποφάσισε να φέρει από τα κατεχόμενα βιβλία της τουρκικής γλώσσας, αλλά και των μαθηματικών ως βοηθήματα για τους μαθητές. Κατά τη μεταφορά τους στο σχολείο τον «τσάκωσε» ο διευθυντής ο οποίος αφού τον είδε του ζήτησε να ελέγξει τα βιβλία. Όταν διαπίστωσε το περιεχόμενο αμέσως τον έθεσε προ των ευθυνών του και ενημέρωσε τους αρμόδιους. Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Παιδείας τα βιβλία απομακρύνθηκαν από το σχολείο και κλειδώθηκαν στις αποθήκες του Γραφείου Παιδείας Λεμεσού.

Όσον αφορά στον Τ/Κ δάσκαλο αφού έδωσε εξηγήσεις ότι ενήργησε “εντελώς αυθόρμητα” χωρίς να συνυπολογίσει τις πολιτικές συνέπειες παραμένει κανονικά στο δημοτικό σχολείο.

One thought on “Λεμεσός: Δεν πέρασαν σε σχολείο βιβλία τουρκικής προέλευσης – για πόσο ακόμη;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.