Τον αποκεφαλισμό κορυφαίας ηθοποιού του Μπόλιγουντ ζητά Ινδός πολιτικός

Προσφέρει €1,2 εκατ. για το κεφάλι της γοτευτικής Ντιπίκα…

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση Ινδού πολιτικού να ζητήσει το κεφάλι πρωταγωνίστριας του Μπόλιγουντ επί πίνακι, προσφέροντας μάλιστα και αδρά αμοιβή.

Ο Σουρατζπάλ Αμού, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Τζανάτα δίνει 1.200.000 ευρώ για το κεφάλι της Ντιπίκα Παντούκον και του σκηνοθέτη Σαντζάι Λίλα Μπανσάλι, του πολυαναμενόμενου blockbuster «Padmavati».

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, η ταινία «Padmavati» αφηγείται τη ζωή της θρυλικής βασίλισσας του 14ου αιώνα, της Padmavati, η οποία ερωτεύτηκε έναν μουσουλμάνο επιδρομέα.

Οι συντηρητικές οργανώσεις της Ινδίας διαψεύδουν αυτό το στοιχείο, ενώ έχουν επίσης εξοργιστεί από το γεγονός πως κατά τη διάρκεια μίας χορογραφίας της ταινίας αποκαλύπτεται η μέση της πρωταγωνίστριας.

Ως εκ τούτου, η πρεμιέρα της ταινίας θα καθυστερήσει πολύ. Ο σκηνοθέτης, πάντως, διαψεύδει πως η ταινία περιέχει ερωτικές σκηνές.

Ινδουιστικός θρύλος

Συγκεκριμένα, ο πολιτικός κατηγορεί τους συντελεστές της ταινίας πως παραμόρφωσαν έναν ιερό ινδουιστικό θρύλο και γι΄ αυτό πρέπει να το πληρώσουν με τις ζωές τους.

Η ταινία ονομάζεται “Παντμαβάτι” και απεικονίζει τη ζωή της θρυλικής βασίλισσας Παντμίνι του 14ου αιώνα. Στην ταινία φημολογείται πως απεικονίζεται επίσης και η σχέση της βασίλισσας με έναν μουσουλμάνο, με αποτέλεσμα αυτός να εξοργίσει το εθνικιστικό κυβερνών κόμμα.

Οι συντελεστές της ταινίας αντιμετωπίζουν προβλήματα από την αρχή του έτους, καθώς μίας περιθωριακή ομάδα του Ρατζαστάν απειλεί πως θα κάψει όσα θέατρα προβάλουν αυτό το έργο.

Όσο για την πρωταγωνίστρια, Ντιπίκα Παντούκον, η οποία παίζει την βασίλισσα στο έργο, ο επικεφαλής της περιθωριακής ομάδας του Ρατζαστάν είχε τονίζει πως θα πρέπει να το πληρώσει χάνοντας την μύτη της, κίνηση που θα δείξει δημόσια την ταπείνωσή της για τις επιλογές της.

Πάντως από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Μπανσάλι δημοσίευσε ένα βίντεο, αναφέροντας πως έγινε παρανόηση και πως στο έργο δεν υπάρχει κάποια ρομαντική σχέση μεταξύ της βασίλισσας των ινδουιστών και ενός μουσουλμάνος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.